Læsetid – 5 minutter
INSPIRATION:
HER FÅR DU
FORÅRETS BEDSTE IS
APRIL 2023
April er over os, og forårets mildere temperaturer kalder på en lækker is - og dem er der heldigvis masser af i Lyngby Storcenters isbutikker. Besøg både Paradis Is, Ben & Jerry’s og Sv. Michelsen for at smage på sæsonens friske isvarianter - eller for at prøve en lækker milkshake eller iskaffe. Og læs med her, hvor vi har samlet vores bud på sæsonens bedste is. Du får også bud på, hvilke nye smagstrends du kan forvente at se i denne sæson - og hvordan du kan lave dine egne forfriskende ispinde derhjemme.
Smagen af paradis og Vermont
En læskende sorbet eller en cremet flødeis? Hvid chokolade, lakrids eller hindbær? Eller alle tre smage i én og samme is? Hos Paradis Is kan du faktisk smage lige præcis sådan en kugle is. Og med hele 120 isvarianter og flere sæsonprægede smage som fx koldskål og kiwi, er butikken helt sikkert et besøg værd, hvis du er på udkig efter sæsonens bedste is. Hos Paradis Is er isen også altid frisklavet og frugten moden. Med andre ord: Kvaliteten er i højsædet. For de bedste råvarer giver selvfølgelig den bedste is. Hos Ben & Jerry’s i Lyngby Storcenter er kvaliteten ligeledes i top. Deres unikke is har sin oprindelse i Vermont i det nordøstlige USA, og er kendt for at have et lækkert, ofte crunchy fyld, der gør isoplevelsen til noget helt særligt. Tag et smut forbi dem i Lyngby Storcenter og prøv den berømte Cookie Dough eller en Caramel Chew Chew.
Tip: Skal du forkæle dig selv eller dine gæster med lækker is? I de fleste isbutikker du købe isbokse i forskellige størrelser - en god anledning til at prøve nye varianter.

Is-trends i 2023: Fra vegansk til japansk
Ligesom resten af madbranchen, udvikler isbranchen sig også hele tiden. I 2023 kan vi forvente at se flere veganske og plantebaserede isvarianter. Både Ben & Jerry’s og Paradis Is har et bredt udvalg af lækre is lavet uden mælk. Hos sidstnævnte finder du fx is lavet på havredrik - en tendens vi helt sikkert vil se mere til. En anden mulig tendens, er at den japanske trend, vi har set i madverdenen, vil sætte sit præg på isbutikkernes udvalg. Mochi-is har allerede været fremme - og den japanske citrusfrugt yuzu er et oplagt bud på en aromatisk smag, der kunne gøre sig godt i en sorbet. En sidste udbredt tendens handler om at bruge lokale, økologiske og danske råvarer. Havtornis er et godt eksempel på trenden, ligesom både stikkelsbær og ribs har fundet vej ned i mange vafler og bægre.
DIY: LAV DINE
EGNE ISPINDE
Findes der noget bedre end en forfriskende is på en lun forårsdag? Det skulle måske lige være at lave din helt egne isvarianter. En hjemmelavet is smager ikke bare godt, men er også en oplagt chance for at eksperimentere med nye smage. Er du til en iskaffe-version, en forårsfrisk rabarber eller en festlig mojito? Måske tager det et par forsøg at finde frem til den bedste is. Prøv dig frem, og hold det simpelt. Saft er en fantastisk hjælper, der kan give både smag og konsistens til dine is. Du kan gøre det nemt med færdigblandet saft fra Sv. Michelsen - prøv den klassiske læskende lemonade eller tilsæt en sommerlig smag af blodappelsin med deres orangeade. Når du har fundet den rette smagsnuance er det bare at fylde formene op. I Imerco kan du finde en lækker isform i silikone fra by Ditte Julie, som er nem at arbejde med. Her er pindene også integreret i formene - så alt du skal gøre er at hælde isen op, fryse og nyde dine hjemmelavede is. Velbekomme!

Tip: Har du svært ved at få isene ud af formen? Dyp formene i varmt vand, så slipper isen nemmere formen.