Guide: Lækre beautyprodukter med solfaktor

Solfaktor til krop- og ansigtshuden er vigtig at bruge, så snart solen er kommet frem, da de skadelige solstråler ælder huden, og desværre kan lade den udvikle hudkræft på sigt. Den bedste måde at undgå det på, er ved at bruge solfaktor - egentlig er det godt at bruge en SPF hele året rundt, men den er især vigtigt, når solen skinner. I sommermånederne er solen meget stærk, da den står højere på himlen, end den gør resten af året. Vi giver dig her bud på lækre beautyprodukter med solfaktor, og giver dig viden om hvilken solfaktor du skal bruge.

 

Solcreme: Den klassiske solfaktor

Den klassiske og velkendte solcreme kommer i mange typer og konsistenser. Før i tiden fandtes der kun en tyk og meget hvid creme, som hverken var køn eller behagelig at have på, og som tilstoppede porerne i ansigtet - der var man næsten også stensikker på at få urenheder. I dag er det en ren videnskab at få plads til høj solfaktor sammen med andre hudplejende ingredienser og alligevel opnå en konsistens, der er til at holde ud. Især børn og mænd kan være svære til at få overbevist, da det ofte kan være en fedtet og ubehagelig affære. Men i dag er der heldigvis masser af lækre solcremer med solfaktor, som alle er en decideret fornøjelse at have på, og som kun gør huden smukkere. Konsistenserne er blevet lettere, samtidig med at solfaktor-standarden er blevet højere.

 

Hvilken solfaktor skal jeg bruge?

Vi anbefaler at man, uanset hudfarve og hudtype, minimum bruger en solfaktor 30. Den beskytter mod 97% af strålerne. En faktor 15 beskytter nemlig kun mod mod 53%, mens en faktor 50 beskytter mod hele 98% af solens stråler. En solfaktor 50 vil vi anbefale til ansigtet, da der her er stor risiko for at udvikle pigmentpletter med tiden - så hvis det er noget du ville være ked af at få, er en faktor 50 her klart det bedste valg. Én håndfuld til én krop og smør dig gerne ind én gang hver tredje time, eller efter du har været i vandet.

Solcremen fra Rudolph Care er en luksus-klassiker og giver dig de dejlige
faktor 50 til ansigtet. Med en masse gode ingredienser, som minder om dem man finder i decideret hudpleje, er denne solcreme meget velegnet til at bruge som ansigtscreme hele sommeren.


Rudolph Care, Organic Sun Face Cream SPF 50, 50 ml 264,95,- Matas

 

En lækker creme til kroppen, der er let og lækker og indeholder den dejlige,
karakteristiske duft af Clarins. SPF 30 burde være nok til de fleste. Hvis du stadig bliver lidt rød, kan du bruge din ansigtscreme med SPF 50 på skuldre, decolletage og overarme.

Clarins Care Cream SPF 30 150 ml 249,95,- Matas

Solfaktor i solcreme eller på spray

Der findes også smarte sprays, som måske virker lettere og mindre bøvlede, end en decideret indsmøring flere gange om dagen med solfaktor i solcreme. Især til ansigtet anbefaler vi de smarte SPF-sprays til i løbet af dagen, da de hverken ødelægger make-up’en eller kører den naturlige ansigtssved yderligere rundt på ansigtshuden. Den er også god på farten, eller hvis man ikke lige har helt nyvaskede hænder. Derudover giver det en frisk og kølende følelse, og det er altid dejligt på en varm dag.

 

Beskyt de smukke lokker med solfaktor

Håret skal vi også passe på i solen og i særdeleshed, hvis du har brugt penge og tid på en dyr og flot hårfarvning. Solen får nemlig røde, brune, mørke og sorte nuancer til at famle og blive triste, matte og slidte at se på. Naturlige blondiner og dem med afblegede lokker, får næsten en smukkere og mere lysende hårfarve af solen, men her er det dog en god idé at give håret en fugtgivende kur efter en lang dag i solen, og gerne så ofte som muligt da håret bliver tørt i solen. Der findes masser af lækre hårprodukter med solfaktor, der beskytter mod solens stråler - både til de naturlige, de farvede og til de afblegede.

Dejlig leave-in kur fra Kérastases Soleil-linje, der beskytter hårfarven mod UV
stråler og plejer håret i løbet af dagen. Tag den i efter hårvask, inden du skal ud i solen.

SOL- OG UV-BESKYTTELSE, Crème UV Sublime, 150 mlzz

Lækker, let og velduftende UV-olie, der gør håret blødt og beskytter håret
mod solens udtørrende stråler.

KÉRASTASE Soleil Huile Sirene Hårolie 150 ml Stender

Beskyt den sarte hud på læberne

Læberne har en tyndere hud, end vi har på resten af kroppen, og er derfor meget udsatte i den stærke sol. De bliver let forbrændte, tørre og røde, og for at forhindre dette bør man altid bruge en god læbebalsam med solfaktor. Byt din sædvanlige læbepomade ud med én med solfaktor i sommerhalvåret, så er det nemlig ikke noget du skal tænke yderligere over i hverdagen.

Make-up med solfaktor

Foundations med SPF er gode i sommerhalvåret og en dejlig bonus, men du skal dog ikke lægge alle dine solfaktor-æg i denne, ene kurv. En decideret solcreme er nemlig altid nødvendig, da du aldrig smører en lige så stor mængde foundation i ansigtet, som mængden af solcreme. Og solfaktoren virker nemlig først, når den anbefalede mængde bruges - og det gør den aldrig med en foundation. En mineralfoundation indeholder naturligt en form for SPF, så det er også en god sommerløsning - men igen skal du have solcreme under og friske op med en SPF-spray flere gange i løbet af dagen.

Rens og pleje efter solcreme med faktor

Det er vigtigt at rense huden grundigt efter brug af solcreme med faktor. Solfaktor tilstopper nemlig porene og forhinderer huden i at ånde - derfor skal den have lov til at ånde om natten. Huden tager dog bestemt ikke skade af at have solcreme på i løbet af dagen, så længe du giver den en velfortjent pause i nattetimerne, ellers kan den nemt danne urenheder i de tilstoppede porer. Her kan du meget passende også bruge en god, næringsrig og fugtgivende natcreme eller natmaske, så huden ikke når at blive tør af de mange solrige og dejlige timer. Solen skal nemlig nydes - men med omtanke!