ESG i Lyngby Storcenter
I Lyngby Storcenter arbejder vi aktivt med ESG under fællesbetegnelsen Plads til Liv. Herunder kan du se hvilke konkrete initiativer vi har igangsat på henholdvis de miljømæssige (Environmental), sociale (Social) og ledelsesmæssige (Governance) område, som bidrager til at minimere vores miljøpåvirkning, støtte lokalsamfundet samt skabe et mere ansvarligt forretningsmiljø.
Miljømæssige initiativer (Environmental)
I centret reducerer vi vores miljøpåvirkning gennem energibesparende foranstaltninger. I forbindelse med vores igangværende formatopdatering er er taget højde for at udskifte el, ovenlysvinduer og rulletrapper med mindst mulig miljøpåvirkning.
Formatopdatering
Rulletrapper: Alle eksisterende rulletrapper er udskiftet til moderne, energieffektive modeller, som reducerer strømforbruget og mindsker driftsomkostningerne. De nye rulletrapper er udstyret med en teknologi, der regulerer energiforbruget efter brugsmønstre og antal passagerer, hvilket minimerer miljøbelastningen og forbedrer brugerkomforten.
Belysning: For at opnå et lavere energiforbrug og en længere levetid for belysningsinstallationer gennemføres løbende udskiftning til LED-belysning i hele bygningen. Denne omstilling reducerer CO₂-udledningen og forbedrer energieffektiviteten, samtidig med at belysningen sikres høj kvalitet og lavere vedligeholdelsesomkostninger.
Varme
Vi har udskiftet 15 cirkulationspumper på ventilationsanlægget.
Ventilationssystemets cirkulationspumper erstattes med energieffektive modeller, der reducerer energiforbruget og forbedrer anlæggets samlede driftsøkonomi.
Derudover er der udskiftet 2 varmevekslerne i bygningens varmesystem til moderne, højtydende modeller. De skulle medvirke til at optimere varmeudnyttelsen og reducerer energiforbruget, i og med de opretholder en stabil og energieffektiv temperaturregulering
Energi
For at maksimere brugen af vedvarende energi gennemgår solcelleanlæggets el-produktion en omdisponering, så energien kan udnyttes mere effektivt i bygningen og bidrage til en større selvforsyningsgrad. Ved at optimere brugen af solenergi kan vi reducere afhængigheden af eksterne energikilder og mindske bygningens samlede CO₂-aftryk.
Ovenlysvinduerne på Globetorvet udskiftes med energieffektive alternativer, der optimerer dagslysindfaldet og reducerer behovet for kunstig belysning. Dette tiltag bidrager til en bedre indeklimaoplevelse samtidigt med at det reducerer energiforbruget.
Transport
For at understøtte overgangen til mere bæredygtig transport og reducere CO₂-udledningen, har vi i 2024 udvidet det samlede antal ladestationer til elbiler i -1 parkeringskælderen. Vi fik installeret 12 ekstra Tesla ladestandere omkring 1. juli 2024. Så vi har samlet set 24 Tesla ladestandere.
Omkring 1. august 2024 fik vi åbnet 32 nye Clevers ladestandere, så vi samlet har 36 Clever ladestandere.
Ved at tilbyde flere ladestandere til elbiler sikrer vi, at både medarbejdere og besøgende har nem adgang til opladning, hvilket fremmer brugen af miljøvenlige transportmidler.
Der er et stort antal af cykelparkering ved indgangen ved Toftebæksvej.
Delebilsordning
Affaldssortering
Som kunde i Lyngby storcenter kan du aktivt øge genanvendelsen af affald ved at sorterer skraldespandende i hhv. plast, papir og andet (restaffald), der er placeret rundt omkring i centret.
REFOOD-mærkets mission er, at stoppe madspild og fremme genanvendelsen af madaffald. Spisestederne i Lyngby Storcenter kan tage en aktiv rolle i bekæmpelsen af madspild og øge genanvendelsen ved at blive certificeret med REFOOD-mærket. For at opnå denne certificering skal spisestederne sortere deres madaffald og have en ordning for genanvendelse af dette affald. Derudover skal de implementere mindst tre initiativer, der reducerer madspild. Når et spisested bliver medlem af REFOOD-mærket, kan de bruge mærket som en synlig indikator på deres indsats mod madspild.
ESG Events
I løbet af de sidste år har vi afholdt diverse events med fokus på 'reuse', hvor vi genanvender vores brugte bannere fra Lyngby Storcenter, som bliver syet om til til muleposer eller andre kreationer. Du kan se vores sy værksted events her.
Vi har også afholdt øvrige workshops med upcycling af produkter, som glas, konserves og pap for at fremme og bidrage til genbrug.
ESG butikservices
Elgiganten
Hos Elgiganten kan du returnere dine gamle elektroniske produkter uden du skal købe nye produkter. De modtager meget gerne disse produkter, da meget af det returnerede elektroniske affald kan genanvendes i nye produkter.
H&M
Ved at aflevere dit brugte tøj eller tekstiler, så kan du modtage en voucher på 15% til en hvilken som helst varer i butikken.
Telenor
Hos Telenor kan du med MobilByt sælge din gamle telefon, så denne kan genanvendes. Du vil så modtage et beløb for indlevering af din gamle telefon, som du kan bruge som et bidrag til køb af din nye mobil.
Telia
Hos Telia butikken kan du opgradére din gamle tefefon til en ny mobil.
Du skal blot aflevere din gamle telefon, så får du rabat på dit køb af en ny enhed.
Synoptik
Synoptiks kunder har mulighed for at bidrage til et godt formål ved at give deres gamle briller nyt liv i Ghana. Som kunde skal du blot aflevere dine brugte briller i Synoptik i Lyngby, hvor medarbejderne sørger for, at de bliver doneret til Ghana.
Bemærk, at de ovennævnte initiativer fra butikkerne, er hentet fra deres respektive hjemmesider.
Sociale initiativer
I løbet af året har vi haft samarbejde med nogle hjælpeorganisationer, hvor vi donere penge til et velgørende formål.
Lyserød lørdag
Hvert år til Lyserød Lørdag støtterne vi brysterne i samarbejde med Kræftens bekæmpelse og Handelsforeningen med et velorganisret event i centret. Vi donerer 1. kr pr. besøgende i centret på dagen. Derudover er der spændende lyserøde aktiviter, herunder en tombola med præmier doneret af centrets butikker samt ansigtsmaling, hvor hele indtægten også går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.
SMILfonden
De sidste to år har vi haft et samarbejde med SMILfonden, der hjælper børn med alvorlige og kroniske sygdomme på tværs af diagnoser ved at skabe meningsfulde fællesskaber, som forbedrer livskvaliteten for både børnene og deres familier. Læs mere om samarbejdet.
Solsikkesnoren
I Lyngby Storcenter støtter vi Solsikkeprogrammet ved at udlevere solsikkesnoren til alle med et usynligt handicap. Den gør det lettere at signalere, hvis du har brug for ekstra hjælp, tålmodighed eller forståelse fra vores personale, butiksansatte og øvrige kunder i centret. Vi er udleveret et stort antal Solsikkesnore indtil videre.
Ønsketræet
Vi nærmer os 20. års jubilæum på det hjertevarmende initiativ Ønsketræet i Lyngby Storcenter.
Ønsketræet giver almindelige mennesker muligheden for at træde til og gøre en forskel for disse medmennesker. Konceptet er enkelt: via Ønsketræet kan personer, der har brug for hjælp til at opfylde julegaveønsker, indsende deres ønsker. Disse ønsker bliver derefter hængt op på et fysisk eller digitalt "træ", hvor folk med overskud – både økonomisk og mentalt – kan tage et ønske ned og opfylde det.
Sociale og kulturelle events
Som center bakker vi op om de kulturelle events, der foregår i vores lokalsamfund dels ved at dele nyhederne på vores platforme og dels med initiativer, der støtter om de lokale events. Vi bakkede op om Liv i Lyngby ved at lave en smagsrute i centret. Vi opstillede et lykkehjul til sommerens EM event i Kanalvejsparken der var arrangeret af Handelsforeningen og Lyngby Taarbæk Kommune. Vi udlodder billetter i appen til Lyngby Boldklubs hjemmekampe samt bidrager med lykkehjul eller konkurrencer til større kampe.
Fotokredit: Timm Højbjerg
Lyngby Boldklub og Svømmeklub
Vi brænder for at støtte vores lokalsamfund og styrke fællesskabet ved at samarbejde tæt med Lyngby Boldklub og Lyngby Svømmeklub. Lyngby Boldklub samler byen med deres kampgejst og fælles passion, og det er noget, vi ønsker at være en aktiv del af. Vi bidrager til den gode stemning med lykkehjul og spændende aktiviteter til store svømmestævner og vigtige hjemmekampe.
Derudover skaber vi rum for fællesskab med events i vores center, hvor fans og borgere kan møde klubbens spillere. Gennem disse tiltag bygger vi broer og styrker båndene i vores lokalsamfund.