Fotograf og boligstylist Mikkel Dahlstrøm: Boligtrends og mode

Fotograf og boligstylist Mikkel Dahlstrøm kommer med sine bud på boligtrends i efteråret 2021 og giver dig sine 5 must-haves til hjemmet. Læs hele artiklen og bliv inspireret.

Bolig

SÅDAN KAN DIN BOLIG SE UD TIL EFTERÅRET

Efterårets bolig kommer til at blive mere minimalistisk og funktionelt end tidligere. Vi har de seneste 2 år brugt mere tid i hjemmet end nogensinde før, og der er derfor opstået helt andre behov for indretningen end hidtil. Boligen skal fremstå rolig, indbydende og afstemt, uden at gå på kompromis med æstetik og personlighed.

Vi har fokus på, hvordan vi prioriterer vores kvadratmeter og funktionaliteten i vores indretning. Boligen kommer især til at afspejle vores egne specifikke behov. Vi har tidligere brugt meget tid på at lade os inspirere fra sociale medier og boligmagasiner, men vi har nu alle haft tiden til at mærke grundigt efter, hvad vi har brug for i hjemmet, og vi kommer derfor til at indrette os meget ud fra vores individuelle intuition og behov.

5 MUST-HAVES I HJEMMET TIL EFTERÅRET

1. Tekstiler i alle afskygninger. Én ting er, at det er hyggeligt at pakke sig ind i varme plaider, når kulden banker på, men det giver altså også anledning til at give sofaen, lænestolen og sengen en makeover med en masse nye puder og plaider i smukke farver og lækre materialer. Jeg er stor fan er at shoppe i H&M Home, når jeg er på udkig efter nye tekstiler, da jeg synes, at de leverer en rigtig god kvalitet til overkommelige priser.

2. Levende lys. Jeg er kæmpe fan af efterår, og det skyldes med sikkerhed, at jeg virkelig elsker levende lys. Jeg har en enorm samling af lysestager, lanterner og duftlys, og de bliver flittigt tændt i hele vores lejlighed, så mørket melder sin ankomst. Udover at levende lys skaber en hyggelig atmosfære, så er lysestager virkelig dekorative og kan let bruges til at skabe små stillebens i hjemmet. Igen er H&M Homes udvalg genialt, og sortimentet er enormt, så du med sikkerhed finder noget i din smag. Imerco er også at foretrække, hvis man er mere til designklassikere.

3. Kopper og kander. Jeg drikker ikke forfærdeligt meget kaffe eller te hen over sommeren, men så snart efteråret melder sig, så kan jeg let indtage 4-5 kopper af diverse i løbet af en dag. Vores samling af kopper og tekander er meget stor, og da næsten alle vores kopper er forskellige, så er det som om, at teen eller kaffen har hver sin unikke smag alt afhængig af valg af kop – i hvert fald i min optik. Herudover elsker jeg at have gæster til eftermiddagskaffe med levende lys på bordet og gode snakke, så der hører sig klart smukke kopper og kander til.

4. Bøger og magasiner. Jeg føler, at bøger og magasiner er indbegrebet af efterår, da det for mig personligt er der, hvor jeg finder tid og anledning til at bladre diverse boligmagasiner igennem for inspiration eller fordybe mig i en god bog. Herudover synes jeg at stakke med bøger og magasiner skaber en hyggelig stemning og kan sagtens indgå som et æstetisk element i indretningen. Bøger og magasiner kan købes utroligt mange steder i dag, og mange fra min samling herhjemme er blandt andet fra Bog&Ide, H&M Home, Imerco og Arket.

5. Comfy clothing. Jeg elsker joggingtøj og sutsko, og der er ikke noget hyggeligere end at komme hjem på en kold og mørk efterårsdag og skifte arbejdstøjet ud med et blødt og varmt joggingsæt. Jeg er især pjattet med joggingtøj fra Arkets egen kollektion eller fra Tommy Hilfiger.

HVILKE TRENDS ER UPCOMING I EFTERÅRET 2021?

Jeg tror på less is more princippet i efteråret 2021, og at vi kommer til at have mere fokus på kvalitet end kvantitet. Jeg er sikker på, at farver fortsat bliver et hit i indretningen, og at vi fortsat vil bryde op med hvide vægge, men jeg tror samtidig også, at vi vil bestræbe os på at skabe plads to ro og fordybelse og udskifte pastellerne med afdæmpede jordfarver.

Covid19 og hjemmearbejde har fået danskernes øjne op for vigtigheden af funktionalitet og komfort, og jeg tror derfor, at vi kommer til at indrette os med flere gedigne møbler i god kvalitet – måske også med bæredygtighed in mente. Så alt i alt færre ting i bedre kvalitet. Trenden bliver at skræddersy det hjem, som passer netop dig og dine behov.

HVOR FÅR DU INSPIRATION TIL DIN BOLIGINDRETNING HENNE?

Qua mit arbejde med sociale medier finder jeg meget inspiration på Instagram og Pinterest samt i diverse boligmagasiner. Dog er jeg også typen, som elsker at vinduesshoppe. Jeg er ikke så vild med at scrolle nettet tyndt – jeg har brug for at mærke på varerne og se dem med egne øjne. Jeg synes, at butikker i dag bliver bedre og bedre til at dekorere og inspirere, og jeg nyder derfor at tage en tur i centeret med en kop kaffe i hånden og lure nyheder i diverse forretninger.

Jeg tager altid på inspirationstur uden nogle forventninger, for det er der, at jeg gør mig mine bedste køb – netop at finde dét item, som man ikke engang vidste, at man var på udkig efter. H&M Home er altid en sikker vinder for mig, hvis jeg ikke går efter noget specifikt, men blot ønsker inspiration.