Sunde og lækre smoothies

Smoothies er både moderne, sunde og lækre, og det er en god måde at få en masse frugter og bær indenbords. Søde og velsmagende og helt perfekte til lune sommerdage. En sund smoothie er også et godt alternativ til morgenmaden. Vi giver her vores bud på to lækre opskrifter lånt af Hjerteforeningen - det kræver blot en blender eller en foodprocessor.

Den mættende, sunde smoothie

Denne lyserøde, lækre sag er spækket med røde bær og god smag og mætter også, da havregrynene fylder i maven på en dejlig måde.

 

Frugt og grønt pr. person

150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ/ 250 kcal. Kulhydrat 35 g, fedt 3 g (mættet fedt mindre end 1 g)

 

Ingredienser

300 g frosne jordbær eller hindbær

50 g havregryn

3 dl yoghurt 0,1%

20 g friskrevet ingefær

5 stilke mynte

 

Tilberedning

Kom frosne jordbær, havregryn, yoghurt, friskrevet ingefær og mynte i en foodprocessor og kør til en tyktflydende smoothie. Hæld på glas og nyd din sunde smoothie.


Den grønne smoothie

Hvis du er i dit ekstra sunde hjørne, er denne opskrift på en sund smoothie en fyldig herlighed, spækket til randen med det allerbedste vitaminer og mineraler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

400 kJ (100 kcal). Kulhydrat 18 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 0,5 g

Ingredienser

100 g spinat

100 g selleri

1 avokado

1 æble

1-2 cm frisk ingefær

4 dl æblejuice

6 isklumper (kan undlades)

Tilberedning

 

Skyl spinaten. Skær sellerien i små stykker. Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i mindre stykker. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker. Skræl ingefæren, og riv den fint. Blend alle grønsager og æble med æblejuice og isklumper, og blend til alle ingredienserne er helt findelt og smoothien tyk og flot grøn. Smag evt. til med mere ingefær. Hæld den i et glas og servér din grønne, sunde smoothie med sugerør.

TIP!

Hvis ikke du blender isklumper med, kan du lade smoothien køle af i køleskabet ca. 30 minutter, inden den drikkes. Eller brug ingredienser direkte fra køleskabet.