Forårsmode 2022:

De 6 største tendenser

Forårsmoden 2022 til kvinder (og mænd) er nu klar i forretningerne. Dette forår er moden så absolut i fokus, for efter en lang og deprimerende corona-vinter med en masse tunge emner, er vi atter mere end klar til nye, friske farver, korte nederdele, let overtøj, flettede accessories og autentisk og ungdommelig denim.


Vi har nogle gange brug for at bryde hjernen med noget mindre alvorligt end de emner, der pt. desværre er aktuelle. Vi må løfte humøret og gøre det på en måde, der endda også glæder andre. Tænk på hvor glad i låget man bliver af at se en moden kvinde på gaden i en flot, blomstret kjole på en sommerdag. Med pink læbestift, nypudsede sko og en hat med bred skygge. Bare det at hun har gjort sig så umage, får smilet frem hos de fleste. Og forårsmoden er da også straks mere modig i år, og det kan ses med klare farver, detaljerige outfits og generelt farvesammensætninger og sæt, der kræver, at man gør sig lidt mere umage end man plejer.

 

Forårets mode: Modens cyklus

Forårsmodens cyklus er lige så naturlig og automatisk som sæsonernes skiften - kontrasterne og balancegangen mellem ekstremerne, er også i denne sammenhæng essentielt. Når sort, mørkegrå og mørkeblå har været topmoderne én sæson, er sandsynligheden for at hvid og beige bliver moderne den næste, temmelig høj. Lange kjoler én sæson, korte den næste. Én sæson var plateau hæle hipt, et par sæsoner efter var de bandlyst og de før så udskældte Mary Janes var nu fremme på alles fødder. Derfor er det en god regel at kigge på hvad der var topmoderne sidste sommer, eller forrige sommer, og så gå i modsatte grøft. Vi har for eksempel haft et par somre med lange nederdele og beige og hvide nuancer. Begge dele er stadig meget smukt og sommerligt, men hvis man kigger på forårsmodens runways, er der nu korte nederdele og blå og grøn-blå nuancer - de lange nederdele og beige nuancers diametrale modsætninger.

“OG DE FØR SÅ
UDSKÆLDTE MARY JANES VAR NU FREMME PÅ ALLES FØDDER”

De 6 største modetendenser i foråret 2022

De 6 største tendenser tæller miniskirts, blå og turkise nuancer, den oversized blazer, denim, læderjakker i alle afskygninger, samt flettede accessories. Her giver vi vores bud på items, der alle kan findes i Lyngby Storcenter og som passer perfekt ind i dette forårs modetendenser. Vi tager dig igennem 6 sprøde forårstendenser, der straks opdaterer enhver kvindes look.

 

 

1.

Miniskirts

Miniskirts havde sin storhedstid i 60’erne og har siden da tittet frem fra garderoberne fra tid til anden. Det er da også både befriende og feminint, at kunne vise stængerne frem i en kort nederdel og det giver en dejlig følelse af frihed og kvindelighed. Benene skriger på forkælelse og en omgang blid bodyscrub, hårfjerning og så er en fugtgivende selvbruner en god idé at gå i krig med her i foråret - indtil benene har fået lidt naturlig farve af solen. Husk altid en god solcreme - vi guider dig til de bedste her.

Cotton Mini Skirt
490,- Arket

Nederdel i bouclé
299,- HM

mbyM Artois-M Nederdel
500,- Message

2.

Atlantis-paletten

Blå, turkis, lilla og grøn er smukke farver, der alle er et ægte Atlantis-eventyr værdigt. Et undervandsparadis med frodige haver, farverige fisk og koraller så langt øjet rækker. Disse forårsfarver er højeste mode lige nu og klæder alle - lige fra den helt lyse blondine til den mere eksotiske skønhed. Farvene er både smukke på sko, tasker og tøj og går også rigtig godt i kombination med hinanden.

HERA Crossbody Sarla
999,- Neye

Birkenstock
1.300,- Idé Nyt

Asymmetric Midi Dress
645- & Other Stories

Aster Kjole
2.999,- Idé Nyt

Belted Corduroy Jumpsuit
915,- & Other Stories

3. 

Oversized blazer

Den oversized blazer har været fremme i et par sæsoner nu og klæder så absolut alle. Det oversized look gør din skikkelse mere petit og feminin og det ligner, at du har lånt din kærestes blazer, hvilket gør det underspillet sexet. Den kan både styles med en silkekjole under, habitbukser eller sæsonens fikse mini skirts. Et par fine stiletter gør looket mere kvindeligt, men det er også cool at style den med hvide sneakers. Sæt gerne håret op, så den feminine hals ikke “forsvinder” i den store revers.

NARINA - Blazere
 Tiger of Sweden

Oversized-fit blazer
1.100,- Cos

Tailored Blazer
950,- & Other Stories

Oversized blazer
299,- HM

4. 

Denim

Denim har længe været fremme og især Elvis Presley og James Dean gjorde cowboybukserne top trendy i 50’erne. Og denim er stadig in, skulle vi hilse og sige! Et fuldt denimsæt eller blot et par oversized jeans eller en kort cowboyjakke gør tricket. Den lyse denim er især fin her til foråret - den står flot til en solkysset hud og den går også godt til de blå og grønne nuancer, der også er en del af forårsmoden 2022s store tendenser.

 

Denim, Shirt 490,-
Skirt 490,- Arket

Ganni
Mangler pris 1.899,- Idé Nyt

5.

Læderjakker

Forårsmoden 2022 inkluderer også mange flotte læderjakker. De mere blazer-agtige modeller, der lige er femten cm længere end den klassiske bikerjakke, er fremme overalt. Med slankere ærmer og smallere skuldre. Bare tænk Rachel Green i serien Friends, der i mange afsnit var iført en lækker, lang læderfrakke. Hun kombinerede frakken med hvide rullekraver uden ærmer og nydelige, sorte habitbukser eller med en kort nederdel og lange, sorte støvler. Dette look holder stadig, men en let kjole med midi-længde og sandaler til, passer måske bedre til forårets milde temperaturer.

 

mbyM Domani Læderjakke
2.500,- Message

mbym, vesla, skindjakke
2.000,- Message

Bikerjakke
399,- HM

6.

Flettede accessories

Forårsmoden 2022 præsenterer også masser af accessories i flettet læder. Det startede alt sammen med det veletablerede italienske modehus Bottega Veneta og deres eksklusive, flettede håndtasker. De fik for nyligt en revival og det gav genlyd i hele modebranchen. Deres karakteristiske flet er nu hurtigt blevet fortolket af mange andre modehuse og  highstreet-butikker. Nemt at kombinere med stort set alt og er nok egentlig ganske tidløst. Læderflet skriger nemlig luksus og eksklusivitet og denne sæson er der også mange af de farverige flettede items, fremfor kun de naturfarvede.

RE:Designed, Crossbody Gween
1.200 Neye

Bag 1.199,- TOMMY HILFIGER

Slip-ins
249,- HM

Slip-ins
199,- HM

Flettet ruskindsbælte
299,- Levis

Braided Leather Tote Bag
1.150,- & Other Stories

Leather Square-toe sandals
1.100,- Cos

Midi Woven Leather Shoulder Bag
659,- & Other Stories