Læsetid – 2 minutter
OPSKRIFT: HJEMMELAVET NUTELLA
JANAUR 2025
Vidste du, at der findes en International Nutelladag? 5. februar har du en ekstra god undskyldning for at smørre den cremede hasselnøddecreme på alt! Men selvom den købte smager godt, er en hjemmelavet Nutella mindst lige så lækker. Vi har en opskrift, der er både nem og sjov at lave – og som giver dig en creme med en endnu mere intens chokoladesmag. Så find chokolade og nødder frem, og gør klar til at forkæle dig selv på Nutelldagen!
Hjemmelavet hasselnøddecreme
Det skal du bruge af ingredienser:
100 g mørk chokolade
100 g mælkechokolade
75 g hasselnødder
2,5 dl piskefløde
50 g smør, stuetempereret
0,5 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde:
- Læg hasselnødderne i et fad, og rist dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Hak chokoladen groft.
- Tag nødderne ud af ovnen, og fjern skallerne ved at lægge dem i et viskestykke, og gnide dem mod hinanden.
- Blend nødderne i en minihakker eller foodprocessor, indtil de er fint malede – tag evt. en håndfuld fra, og hak dem groft, hvis du vil have ekstra crunch i din Nutella.
- Bland chokolade, nødder og lidt flagesalt i en skål.
- Varm fløden op i en gryde til kogepunktet.
- Hæld fløden i skålen med chokolade og nødder – rør godt rundt, og tilsæt smørret under omrøring. Rør rundt indtil blandingen er ensartet.
Hæld din hjemmelavede Nutella på rene skoldede glas, og lad den sætte sig i køleskabet et par timer. Den kan holde sig op til 3 uger på køl – hvis den altså ikke er blevet spist inden!
Alle ingredienser kan fås i Lyngby Storcenter.
Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.