Bliv klar til konfirmationsfesten

Gæsterne er lige på trapperne, maden skal anrettes og vinen skal trækkes op. Mangler du lige de sidste detaljer, inden festen for alvor kan starte? Her får du tips og idéer til den delikate velkomstdrink, den stemningsfulde borddækning og hvordan man sørger for gode snacks, når den lille eller den søde sult nærmer sig i de sene aftentimer.

Konfirmation

Den gode velkomstdrink

Byd gæsterne velkommen med en let og frisk velkomstdrink. Det giver en afslappet og hyggelig stemning, når de har lidt at beskæftige hænderne og smagsløgene med, imens den nyudklækkede konfirmand pakker gaverne op. Sørg for at den ikke er alt for tung rent alkohol- og smagsmæssigt. Vælg f.eks. en alkoholfri mousserende vin serveret med lidt frisk frugt – så kan alle være med.

Vælg den rette vin

Til middagen skal der naturligvis vin til. Skal der serveres fisk eller lignende lette anretninger til forret, er det en god idé at starte med en frisk og rund hvidvin. Vælg f.eks. en Chardonnay med frugtige noter, der harmonerer godt med lette smage. Til hovedretten kan man gå efter en rødvin med lidt mere fylde og styrke. Vælg f.eks. en Skiraz, der med sine aromatiske nuancer og en god syre, er en god følgesvend til både den lyse og mørke steg.

Lemonade med mojitosmag

The spice tree’s Mojito sparkling lemonade er uden alkohol og derfor et godt bud på velkomstdrinken. Lemonade fra Vinspecialisten. 

Dessertchokolade

Du kan bestille 1 og 2 kg. Fair trade chokolade fra Sv. Michelsen – bestilles gerne en uge i forvejen.

Ostebordet
Få hjælp til at sammensætte din osteanretning, tapas, dessert eller natmad til konfirmationen.

Skab en hyggelig atmosfære

Men mindst lige så vigtig som vinen er den festlige pynt og borddækning. Her kan du sætte dit helt eget personlige præg på både blomster, service og bordkort. Der er dog nogle få huskeregler, der er værd at holde for øje. Små blomsterdekorationer så gæsterne nemt kan tale sammen, og dæmpet belysning der skaber en hyggelig atmosfære.

Glem ikke den lille snack

Når festen bevæger sig ud på de sene aftentimer, og den lille sult melder sig, er det en god idé at have forberedt nogle små snacks. Er der indlagt kaffe i skemaet, er det oplagt med lidt til den søde tand – f.eks. en god økologisk fairtrade-chokolade. Er det til en decideret natmad, er det salte alternativ altid et hit. Lav nogle små platter med lidt pølse, ost, oliven og brød.

Vi tager forbehold for udgåede eller udsolgte varer eller butikker, der ikke længere er en del af Lyngby Storcenter.