Læsetid – 2 minutter
NEMME
PÅSKECUPCAKES
APRIL 2025
Har du påskeferie med børnene? Tag dem med i køkkenet, og prøv vores smarte hack til at forvandle købte muffins til festlige påskecupcakes. For når kagerne er købt, kan I springe hævetid, bagetid og afkøling over og gå direkte til det sjove: Frosting og pynt! Følg trinnene herunder, så har I lækre påskekager på få minutter.
Det skal du bruge:
Færdige muffins eller cupcakes – fx chokolademuffins fra Føtex.
Spiseligt påskepynt – fx dragéæg, chokoladeknapper og krymmel.
Frysepose eller sprøjtepose og tylle
Til chokolade-frosting (5-6 cupcakes):
40 g blødt smør, stuetempereret
4 dl flormelis
1,5-2 spsk. mælk
40 g mørk chokolade
0,5 tsk. vanilje-essens eller 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
Pisk smør og vanilje på en røremaskine eller med en elpisker, til det er luftigt.
Tilsæt flormelis og mælk, mens der røres.
Hak chokoladen. Smelt chokoladen i en skål i mikroovnen eller i vandbad. Rør undervejs, så det ikke brænder på – bliv ved til alle klumper er væk.
Hæld den smeltede chokolade i smørcremen og rør godt til chokoladen er jævnt fordelt.
Tilsæt evt. mere mælk eller flormelis, hvis cremen er for fast eller flydende.
Hæld den færdige smørcreme i en sprøjtepose – bruger du en frysepose,
så klip et lille hul i det ene hjørne.
Så er det tid til hacket: Find de færdige muffins frem, og fordel smørcremen på alle kager – lav fx store cirkler, så kagerne ligner en fuglerede.
Pynt med krymmel og marcipan-æg – eller måske et stykke påskeskum. Så er der nemme påskecupcakes til børn og voksne!
Tip: Erstat chokoladen med frugtfarve, hvis I vil lave lyserøde eller påskegule cupcakes.
Tip: Lav en påskekylling med gul frosting og brug chokoladeknapper som øjne.