VINGUIDE TIL GRILLMAD
Grillmad smager bare bedre med det helt rigtige glas vin til, men det kan være svært at navigere i vinmarkerne og vælge. Føtex’ Nicolai Jensen hjælper dig på vej her og deler ud af tips og tricks, så du kan servere den vin, der smager bedst til grillmad.
Af Alberte Sejling, juni 2017
Hvilken vin vil du anbefale til grillet oksekød?
Valget af vin afhænger i høj grad af, hvilket tilbehør du skal spise til. Men en rødvin som Ruffino Modus Toscana eller en Ch. Peymouton Saint Emillion fra Frankrig er altid gode valg, da de er bløde og frugtige.
Hvilken vin vil du anbefale til grillet kylling?
Det afhænger igen af, hvilket tilbehør du får til. Prøv for eksempel en rød Bonpas Côtes du Rhône, som er et perfekt match til grillet kylling.
Hvilken vin vil du anbefale til grillet fisk og grøntsager?
Når det kommer til fisk skal du være opmærksom på, om det er en fed fisk eller en fin fisk. Til den fede fisk vil jeg servere hvidvine som Ironstone Reserve Chardonnay, Helfrich Gewürztraminer eller Helfrich Pinot Gris. Skal du grille en mere fin fisk vil en Amaral Sauvignon Blanc eller en afkølet rødvin, som eksempelvis Maison Louis Girard Beaujolais Villages, gå godt til.
Rosévinen hører sommeren til. Hvornår vil du anbefale, at man drikker den?
Rosévin er super til bare at sidde og nyde i sommer solen. Vil du gerne servere den til aftensmaden, er den en super ledsager til skaldyr, grillet kød eller en god salat.
Hvordan serveres de forskellige vine bedst?
En rødvin vil jeg servere ved 16-18 grader med undtagelse af Beaujolais, som jeg vil servere ved 12-14 grader. Et tip til at holde temperaturen på rødvinen er at komme lidt is i bunden af en spand og placere rødvinen på isen. Du må ikke placere vinen under isen, da den så bliver for kold. Hvidvin og rosévin skal du nyde kølige, og her vil jeg anbefale at servere dem ved en temperatur på 10-12 grader, og så sætte dem ned i en isspand.
Emils favorit rødvin
Af rødvine vil jeg helt klart vælge en Bourgogne Pinot Noir, da de er lette og tørre. Vores Antonin Rodet Hautes Côtes de Beaune er rigtig lækker, og den går godt til både kylling og pastaretter.
Bourgogne Pinot Noir
Emils favorit hvidvin
En af mine yndlings hvidvine er en Chablis for eksempel vores Marie-Louise Parisot Chablis 1er Cru Vau Ligneau. Den er tør og fyldig med aroma af hvideblomster og citrusfrugt. Jeg vil drikke den til lys fisk eller skaldyr fra grillen på en varm sommeraften.
Marie-Louise Parisot Chablis 1er Cru Vau Ligneau
Emils favorit rosé
Calvet Cotes de Provence er klart en af mine favorit rosévine, da den er frisk og frugtig med aroma af jordbær og hindbær. Den smager super godt, hvis du serverer den til grillet kød eller skaldyr, men jeg nyder den også gerne for sig selv.
Calvet Cotes de Provence
Vi tager forbehold for udgåede eller udsolgte varer eller butikker, der ikke længere er en del af Lyngby Storcenter.