Pakkeliste til din sommerferie - hvad skal man ha’ med?

Læsetid: 6 minutter

Pakkelister er handy, hvad end du skal på festival, til en kulturel og spændende storby, eller om du skal dase dovent på stranden dagen lang. Uanset hvad, skal der pakkes til alle dagene. Vi anbefaler altid at man pakker sin kuffert et par dage inden man skal rejse. Så er det nemlig muligt at skifte mening og tage ting ud, som man alligevel ikke får brug for, eller tilføje noget, som man ellers havde glemt. Med vores smarte pakkeliste, er det faktisk muligt at huske det hele fra start - hvad end du skal bruge din ferie på.

 

Pakkeliste til din ferie

Vi har taget udgangspunkt i en uges ferie i alle fire pakkelister. Så kan du selv vurdere hvor meget du har brug for til netop din ferie.

Pakkeliste - tøj

Her kommer vores pakkeliste til tøjet - du skal huske: Undertøj til alle syv dage, 3 kjoler, 2 par shorts, 1 par lange bukser, 2 nederdele, 1 løs skjorte (god at tage på, hvis man har fået for meget sol), 5 toppe/t-shirts, 1 par strømpebukser, 1 varm trøje til kølige aftener, 5 par strømper, solhat og bikini’er og/eller badedragt. Hvis du skal på festival, anbefaler vi at du altid tager en taskeparaply med og små, handy regnslag. De fylder ingenting, og er ægte life-savers, hvis det øser ned.

 

Pakkeliste - sko

Når du pakker sko, skal du huske på, hvad du har det bedst i. Varme fødder på udflugten  kan let gøre dig helt dårlig, og fødder, der er kolde om natten, kan gøre dig syg. Derfor er det vigtigt at være godt dækket ind på sko-fronten, også selvom man umiddelbart kun regner med at have klipklappere på. Husk derfor: 1 par gummisko/sneakers, 1 par badesandaler eller klipklapper (måske stranden har stenbund), 1-2 par sandaler eller ballerinaer og 1 par pæne sko, til hvis du skal ud om aften. Men drop de dyre og pæne sko, hvis du skal på festival - det vil du fortryde og ingen vil bemærke om du er iført billige gummisko eller Manolo Blahnik.

 

Pakkeliste - toilettaske

Det er nemt at glemme en masse på pakkelisten, når det kommer til dine toiletsager. Det ender ofte med at fylde alt for meget, og selv den mindste ting, som du glemmer, kan vise sig at være (livs)nødvendig. Husk at man i dag kan få næsten alle produkter som rejsestørrelser - det sparer plads i kufferten/rygsækken. Vi husker dig på det hele her:

Tandbørste, tandtråd og tandpasta, shampoo og balsam, hårolie/leave-in produkt, bodylotion, solcreme både til ansigt og krop, solstift (hvis du ex. har tatoveringer), aftersun, skraber og skum, pincet og negleklipper, make-up fjerner og/eller ansigtsrens, serum og ansigtscreme, vatpinde og vatrondeller, lakfjerner, neglelakker, make-up, bind/tamponer, medicin, p-piller, hårelastikker og hårnåle. Husk at finde ud af, om der er hårtørrer på dit hotel, så du ikke risikerer at stå med (dit våde) hår ned af nakken og akut mangle den.

 

Pakkeliste - generelle, livsnødvendige sager

En sidste, lille pakkeliste til alt det nødvendige habengut. Du kommer nemlig ikke langt uden: Pas, hvis du skal til udlandet og (det blå) sygesikringskort, penge/pung, oplader, headset, mobiltelefon, badehåndklæde, strandhåndklæde, evt. glattejern/krøllejern og føntørrer (forhør hotellet/lejligheden inden), en lille højtaler, spil (måske det regner), magasiner, krydsord, en god bog, solbriller. Hvis du skal på festival kan meget af dette undlades - her får du knap nok et roligt øjeblik, så der er ingen grund til at slæbe tungt læsestof med, og din hårstyling passer nærmest sig selv, må man sige.

 

Det grønne kuffertvalg

Hvis du skal have en ny kuffert eller rygsæk til ferien eller rejsen, kan du lige så godt træffe et bæredygtigt valg - hvorfor ikke? Vi ønsker god sommerferie!