Sådan finder du det rigtige skiudstyr

Skisæsonen er over os, og mange drager lige om lidt mod koldere himmelstrøg. Er du en af de heldige, der snart skal suse ned ad pisterne og mærke kulden mod kinderne, så kan du her få gode råd til at finde det helt rigtige udstyr. Vi har spurgt Morten fra SPORT24, hvad man skal tænke over, inden man køber skiudstyret til ferien.

Sport & fritid

 

Hvordan finder man de rigtige ski?

Både niveauet på skiløberen og højden har betydning. Nybegynderen skal have blødere ski. Jo bedre løber man er, jo stivere skal skiene være. Har man stået nogle sæsoner, og gerne vil have noget, hvor man kan arbejde lidt, så får man mere ud at stivere ski. En tommelfingerregel er, at skiene skal gå fra hagen op til næsen, så er det den rigtige længde af ski.

Hvordan finder man det rigtige rygskjold?

Et rygskjold skal ikke være for langt. Det må ikke dække halebenet, men det skal gå til lige hvor halebenet starter. For at tjekke om rygskjoldet har den rigtige størrelse, kan man sætte sig ned, og hvis rygskoldet rammer op i nakken, så er rygskjoldet for stort. Hvis skjoldet ikke dækker hele rygsøjlen, så er det for lille.

Hvordan finder man den rigtige hjelm?

Det vigtigste, når man skal have ny hjelm er, at man først tager et målebånd rundt om hovedet og måler, lige som når man måler til studenterhuen. Er det 56 og 57 cm? Når man har fundet en hjelm, som man føler sidder fast på hovedet, skal man tage pegefinger ind under hjelmen ved baghovedet, for at se, om det den rigtige størrelse.

Hvis man kun skal investere i en ting, hvad skal det så være?

Det vigtigste for skiløberen er at få sine egne støvler. Det er så unikt for en selv, at man har den rigtige størrelse støvle. Det er ikke det samme at leje. Har der været en anden fod i før, så kommer den ikke til at passe til ens fod, fordi den er udtrådt. Derfor er det en god ide at investere i dem, hvis man skal investere i én ting. Størrelsesmæssigt skal man tage den i den samme størrelse, som man bruger i fodtøj.