Bæredygtig mode til mænd: Inspiration til at vælge grønt, når du shopper

Bæredygtig mode er for de fleste mænd, svært at finde hoved og hale i. Men bæredygtig mode til mænd er et godt valg, når der skal shoppes nyt - enten dig selv, eller til dine mænd i livet. Det bæredygtige tøj efterlader nemlig de fleste mænd med god samvittighed, og i dag findes der både moderigtige og trendy kollektioner af det “grønne” tøj. Vi guider dig gennem den grønne, bæredygtige mode-jungle til mænd og kommer med vores bud på lækre, bæredygtige styles. Bæredygtigt tøj kan være forskelligt fra brand til brand, hvordan det defineres. Nogle brands vælger at fokusere på hvor længe tøjet holder sig pænt, andre fokuserer på selve produktionsforholdene. Andre mener, at konsekvent brug af naturlige materialer er dét, der batter mest. Ligegyldigt hvad, er det bæredygtige valg, altid bedre end ikke-bæredygtige valg. Hvis du mangler inspiration til grøn kvinde mode, kan du tage et kig på vores fine artikel om bæredygtig mode til kvinder.

Responsible choice hos GANT

GANT har en masse styles, der hører under deres “Responsible Choice” linje. Her kan det for eksempel være, at bomulden er BCI-certificeret (Better Cotton Initiative). Uanset hvad, er GANT producenter af mode i høj kvalitet og i pæne, tidløse designs til herren, så på sin vis, er GANT bæredygtig mode, set i forhold til brands, der leverer hurtige trends, som er knap så moderne året efter.

Responsible choice skjorte, 1.500,- Gant

Responsible choice poloskjorte, 700,- GANT

Responsible choice sweatshirt, 1.000,- GANT

Sustainable Style hos Tommy Hilfiger

Hos amerikanske Tommy Hilfiger er de også hoppet med på den grønne bølge. Her kan man vælge styles, der hører under deres “Sustainable Style” linje. Den indeholder nemlig herretøj, der er bæredygtigt på forskellige måder, bl.a. genanvendt polyester fra plastikflasker, hvilket reducerer deres miljømæssige påvirkning. Derudover har de disse tre gode råd til bæredygtig mode: Vask mindre, brug længere - Kvalitet over kvantitet - Byt garderober med veninder, og få “nyt, gammelt tøj”.

Sustainable Style polo, flere farver, 599,- Tommy Hilfiger

FreshCore hos Censuum

Hos Censuum kan du købe bæredygtig mode. For eksempel deres livssikre t-shirts, der afviser pletter, takket være deres FreshCore-teknologi. De bekæmper lugtfremkaldende bakterier og viser mindre synlige svedpletter og holder dig frisk dagen lang. Lavet af 100% åndbart premium bomuld, der både ser godt ud og føles godt på huden. På denne måde kan du nemlig bruge din t-shirt 3,5 gange, før den skal vaskes, og det nedsætter vandforbruget i forbindelse med vask, betragteligt. Derudover er de produceret i Portugal, hvilket nedsætter transporttiden.

 

“BRUG DIN T-SHIRT 3,5 GANG,
FØR DEN SKAL VASKES, DET
NEDSÆTTER VANDFORBRUGET
I FORBINDELSE MED VASK”

“BRUG DIN T-SHIRT 3,5 GANG,
FØR DEN SKAL VASKES, DET
NEDSÆTTER VANDFORBRUGET
I FORBINDELSE MED VASK”

FreshCore™ t-shirt, 350,- CENSUUM

Despite hos Censuum

Den bæredygtige mode, kan som sagt findes i massevis hos Censuum. Despite er et brand med “active and casual wear”, som er skabt af bæredygtige genbrugsmaterialer - hele vejen igennem. Du kan slet ikke se eller mærke forskel. Men du kan gøre en forskel. Her ses deres Track Jacket, som er lavet af genbrugte plastikflasker - også lynlåsen. 20 flasker bruges der til denne style, og den fås også med omvendt farvekombination. Det er en herrestyle, men den sporty kvinde kan sagtens låne den.              

Despite Track Jacket, 599,- CENSUUM

Carhartt WIP hos Quint

Carhartt WIP har altid haft fede kollektioner til både unge og voksne mænd. Og de gør en masse for at være med i klubben for bæredygtig mode. For eksempel er 70% af alle deres styles lavet af bomuld, og inden 2024, stræber de derfor efter at al deres bomuld kommer fra bæredygtige ressourcer. Derudover går de op i dyrevelværd og de føler et stort ansvar for naturen og dens dyr, når de producerer deres tøj. Sidst, men ikke mindst, er deres hovedkvarter i Tyskland belagt med miljørigtige solceller på taget. Find Carhartt hos Quint.

Carhartt WIP Cargo Pants, 850,- Quint

Bæredygtig mode hos ARKET

ARKET blev grundlagt med missionen om at forenkle gode valg og påvirke positive forandringer i modebranchen. Deres designfilosofi er baseret på den nordiske tradition for enkelhed, funktion og hverdagens skønhed, og ved at tilbyde alt under ét tag - en bred kollektion af velovervejet mode, mad og funktionelle boligartikler, inspirerer de til at leve en mere bæredygtig livsstil. I 2021 blev 90% af deres ready-to-wear, tilbehør og boligtekstiler lavet af bæredygtige materialer.

“I 2021 BLEV 90% AF DERES
READY-TO-WEAR, TILBEHØR
OG BOLIGTEKSTILER LAVET AF
BÆREDYGTIGE MATERIALER”

Recycled material, Organic cotton jeans, 790,- Arket

Responsible Choice hos Tiger of Sweden

At skabe bæredygtig mode er blevet en primær overvejelse i udviklingen af ​​Tiger of Sweden, helt fra valg af leverandører og materialer, til at informere om, hvordan deres produkter skal vaskes og plejes, hvilket sikrer en forlænget levetid. Deres “Responsible Choice” linje, er lavet med omhyggelig overvejelse og tilbyder styles med en mere bevidst tilgang. Tøj, der er mærket med “Responsible Choice”, er fremstillet af materialer, som indeholder foretrukne, bæredygtige fibre.               

Responsible Choice skjorte, 1.200,- Tiger of Sweden

Responsible Choice skjorte, 1.000,- Tiger of Sweden

Les Deux hos Ginsborg

Hos Les Deux i Ginsborg er de bæredygtige på mange fronter. De lægger blandt andet vægt på at have så bæredygtige materialer som muligt. Samtidigt med at deres designs er så klassiske og nydelige, som de er, er det også medvirkende til at man har lyst til at beholde det længe. Les Deux laver klassisk tøj til mænd, med et sporty twist. En kombination af Ralph Lauren og Le Fix, beskriver nok brandet bedst, for tøjet tiltaler både den klassiske, modne mand i 40’erne men også den sporty, fashionable 20 årige. Deres nyeste kollektion er smuk, kunstnerisk og i sarte nuancer og lette materialer.

Responsible Les Deux skjorte, 899,- Ginsborg

Responsible Les Deux skjorte, 899,- Ginsborg