DET ER FRIRUMMET DER
SKABER GLÆDEN, OG GLÆDEN
DER SKABER KLUBBEN

Sko Herretøj Mode

Vi har mødt den adm. direktør for Lyngby Boldklub, Andreas Byder, til en lille snak om fodbold, fællesskab, sammenhold og kammeratlighed, og om hvorfor det er så vigtigt at nyde de små stunder på stadion. Han var også så venlig at låne os tre af sine førsteholdsspillere, til denne måneds modeserie, der præsenterer forårets herremode på bedste vis.

Velkommen til Lyngby Boldklub

På en smuk dag med blå himmel, sol og en kold, sprød marts-temperatur, mødte vi administrerende direktør for Lyngby Boldklub, Andreas Byder. Vi blev budt velkommen i klubbens hvide bygning og allerede i opgangen kunne man let fornemme, at vi her er ankommet til et sted, hvor fodbolden, klubfølelsen og stoltheden vægter uendeligt højt. Her er kærligheden til fodbold tydelig, hvor end man kigger hen.

 

Vi finder os tilrette i klubbens old-school kantine. Den tilhørende balkon med udsigt over banen og tribunen, giver på det nærmeste en lille, royal følelse indeni. Man skal faktisk bide sig selv i læben for ikke at vinke indad, mens man står dér og skuer ud på omgivelserne og den nyklippede plæne.

 

Sammenholdet er solidt som en mur

Inde i kantinen er vi omgivet af blanke pokaler, medaljer, hold-billeder med store smil og en bar bagerst i lokalet, der dog kun byder deres spillere på forfriskende, alkoholfri drikkevarer. Tydeligt er det dog at mærke, at her er det rart at være medlem. Vi spurgte Andreas, hvad der er det absolut bedste ved at være medlem af Lyngby Boldklub.

 

“Det er sammenholdet. Især i en tid hvor vi alle sammen oftest har nok i os selv og bare klipper ligusterhækken, når den skal klippes. Så er det dejligt at kunne være sammen om et projekt, hvor man skal rejse i flok, og hvor hver mand ikke kun er sig selv nærmest. Jeg tror desværre at der er mange unge i dag, som kæmper utroligt meget med at skulle gøre sig bemærket på de sociale medier - at det er én stor popularitetskonkurrence derinde. At de unge mennesker oven i dét, også forventes være gode i skolen, tage sig tid til familien, og være well-liked hos det modsatte køn - ja, generelt bare være well-liked hele vejen rundt. Det må ærlig talt være lidt anstrengende”. 

Herre venstre: Tom Ford solbriller, 2.798,- Thiele. Carhartt hue, 175,- Quint. Halskæde, 80,- H&M. Le Baiser t-shirt, 250,- Quint.
Pleasures vest, 650,- Quint. Pleasures bukser, 800,- Quint. Vans sneaks, 799,- The Athlete’s Foot.
Herre midt: Cap, 400,- Gant. T-shirt, 150,- Jack & Jones. Blazer, 3.000,- Gant. Boss jeans, 949,- Ginsborg.
Le Deux sneaks, 1.199,- Ginsborg.
Herre højre: Frakke, 6.000,- Gant. Vest, 1.200,- Gant. Skjorte, 1.200,- Gant. Bukser, 1.400,- Gant. Sko, 1.500,- Gant.

Det uundværlige frirum

Og lige præcis i denne sammenhæng, viser Lyngby Boldklub sig særdeles vigtig. Når man kommer herned i klubben og spiller fodbold, så er alle barrierer nemlig visket ud.

“Her er man, som man er og man vurderes ikke på andet, end ens spil og kammeratlighed. Det er et frirum for de unge mennesker, for her kan vi nemlig være sammen om fodbolden og vi måles og vejes ikke på alt muligt andet. Det er også den stemning, vi forsøger at bringe med ud på stadion til kampdag. Du behøver ikke kunne lide fodbold eller vide en dyt om det - alle kan komme og nyde godt af stemningen og frirummet. Kvinder mødes med deres veninder og nyder en øl i solen på tribunen. Eller børn, der finder det sjovt at se maskotten og komme og holde ham i hånden. Og når min egen, totalt fodbold-uinteresserede familie er her til kampdag, og bare hygger sig. Så behøver jeg ikke mere. Så egentlig er det allerbedste ved Lyngby Boldklub alt andet end fodbolden. Det er fællesskabet”.

 

“SÅ EGENTLIG ER DET
ALLERBEDSTE VED
LYNGBY BOLDKLUB
ALT ANDET END
FODBOLDEN. DET ER
FÆLLESSKABET”

 

Ingen tvivl om at Lyngby Boldklubs administrerende direktør er en moderne mand, hvor den maskuline fandenivoldskhed møder de lidt blødere værdier, og at han tør udtrykke præcis hvad han føler. At kunne registrere egne følelser og turde hjælpe nogen, der ikke har bedt om det, gør sig også gældende ift. Lyngby’s førsteholdsspillere.

 

Det kammeratlige hierarki

“Det at være professionel fodboldspiller i dag, stiller langt højere krav, end der var før i tiden, fordi vi i dag har de sociale medier. Spillerne har derfor ikke fri, når de har fri. Det er også en kæmpe livstilsændring, at blive professionel fodboldspiller - nogle gange fra den ene dag til den anden. Det er desværre også noget, som unge spillere engang imellem knækker nakken på. Vores spillere er jo i høj grad forbilleder for en masse børn og unge, så det er klart at vi i særdeleshed skal overholde fartgrænsen i alle livets aspekter, og opføre os ordentligt - også selvom man er ung og vil afprøve grænser. Det følger med, når man er fodboldspiller i Lyngby Boldklub. Heldigvis fokuserer vi meget på at passe på hinanden, og vi har et naturligt og kammeratligt hierarki, hvor de ældre spillere lige tager de yngre under vingen, hvis de fornemmer at de er på vej ud af en forkert tangent. På den måde er vi meget som én stor familie”.

 

Lyngby Boldklub samler byen

Lyngby Boldklub gør en masse for Lyngby. De satser i høj grad på at gøre noget godt for alle.

“Vi vil så gerne være noget for denne her by og samle indbyggerne. Vi vil gerne tage ansvar og bruge stadion som et samlingspunkt og få det absolut bedste ud af det. Jeg har selv boet i Lyngby hele mit liv, og er kommet i Lyngby Storcenter siden jeg var en lille knægt - og dét skal man sgu sætte pris på. At man har været så heldig at blive født i en dejlig by, i et dejligt land som Danmark. Og det er netop også dét, der er vores fornemmeste opgave som boldklub - at få medlemmer, spillere, fans og publikum til at føle sig heldige, stolte og lade dem få et lille frirum til at finde glæden frem”, afslutter Andreas.


EKSPERT

Lyngby Boldklub er kendte for sit talentarbejde og sin underspillethed. Vi har bedt fodboldekspert Martin Svensson om en kort kommentar.

“DERES TALENTARBEJDE
ER UNIKT
OG VEL NOK EN AF
DANMARKS STØRSTE
TALENTFABRIKKER”

 

Martin Svensson er tidl. professionel fodboldspiller, og har siden da byttet de korte shorts ud med mikrofonen. Han er pt. fast vært på bold.dk’s nye podcast “Fart på”. Kan streames via Spotify.

“Lyngby BK har altid være supergode til at holde deres røde tråd gennem deres ungdomsfodbold og deres førstehold. Derudover er deres talentarbejde unikt og vel nok en af Danmarks største talentfabrikker. Det er også en klub der ALTID er blevet forbundet med positiv fodbold, fordi de har et offensivt og positivt udtryk på banen.”

Tigereye ring, 1.600,- Center Ure & Smykker. GS sølv ring, 595,- Center Ure & Smykker. Kortholder, 499,95 SAND. Solbriller, pr. stk. 359,- Arket. Longines ur, 15.500,- Center Ure & Smykker. Armbånd, 900,- Center Ure & Smykker. Tigereye armbånd, 750,- Center Ure & Smykker. Bælte, 290,- COS. Bælte, 799,95 SAND.