Læsetid – 7 minutter

EFTERÅRSMODE 2022
TIL HERRER:
SIKRE HITS TIL
DEN MODERIGTIGE MAND

SEPTEMBER 2022

 

Efterårsmoden 2022 til herrer inkluderer både gamle og nye indslag, og som altid er strikken en sikker vinder. For når mørket og de køligere temperaturer langsomt trænger sig på, er det tid til at trække i de længere og varmere klæder. I hvert fald er de gode at have med sig, så man altid kan tage en strik af eller på, alt efter hvordan vejret arter sig. Mens solen stadig titter frem fra tid til anden, er solbriller stadig et must. Mange af efterårets trends går også igen for kvinder, så der er her rig mulighed for at matche hinanden.

 

De brændte nuancer

Som til alle andre sæsoner, hører der sig visse farvepaletter til efterårsmoden 2022 til herrer. Om sommeren er det de lyse farver, sømandsstriber, pasteller og især: hvid. Vi savner det lyse og lette liv, og vi vil gerne erkende den store kontrast i lysets niveau - det gør vi med lette og lyse farver. Vinteren byder på de helt mørke farver, især sort og marineblå, og til efteråret er det så de mere brændte og brune nuancer, der er klare spillere i mode-gamet. Det matcher naturen og den naturlige gang, der sker for træerne og bladene netop nu. Egentlig en ganske melankolsk proces, som der dog alligevel altid ender godt hvert eneste forår. De brændte nuancer er klædelige til alle, og det er oplagt at kombinere nuancerne med ruskind, læder og mørk denim. Den klassiske, beige eller sorte trenchcoat er også flot til brændte, brunlige og orange nuancer. Det er muligt både at have mange lag på i disse nuancer, og det bliver rent faktisk kun et flottere resultat, jo flere farver og materialer der er repræsenteret i ét sæt.

Shiller solbriller, 3.700,- Thiele. Jakke, 4.000,- Tiger of Sweden. Daniele Fiesoli strik, 1.699,- Ginsborg. C.P. Company skjorte, 1.900,- Kaufmann. Tørklæde, 799,- Sand. Bukser, 450,- Cos.

 

“APROPOS, SÅ HUSK
ALDRIG AT VASKE
DIN STRIK! ULDFIBRE
ER NEMLIG
SELVRENSENDE”


Intelligent uld

Efterårsmoden til herrer er også i år 2022 med en masse dejlig, varm strik. Strik i alle afskygninger er et fast indslag hver sæson. Faktisk er strik også altid at se i danske sommerkollektioner, netop fordi vi har et skiftende, dansk sommervejr. Dermed er det evigt populært og et must at have liggende. Til efteråret er en strik i brændte nuancer altid en sikker vinder, og det er oplagt at kombinere det med tilsvarende “hyggelige” materialer, såsom ribbet fløjl, tweed og ruskind. Strik og visse typer uld holder godt på varmen, for eksempel tempereres kashmir efter din kropsvarme. Kashmir er dermed også en god sensommer strik, da den aldrig bliver uudholdelig. Intelligent uld, kan man kalde det. Apropos, så husk aldrig at vaske din strik! Uldfibre er nemlig selvrensende, så hvis den for eksempel lugter af røg, er den så god som ny igen efter at have hængt ude en nat i tørvejr. Medmindre der er en decideret plet, i så fald kan man forsigtigt “lokalbehandle” pletten. Alt for ofte sker det nemlig, at man giver sin strik en tur i vaskemaskinen, på 30 grader eller måske endda blide 20 grader, og alligevel kommer den ud og ligner noget et barn kan være i. Vi på redaktionen har i hvert fald grædt mange tårer ned over en stakkels, krympet yndlingsstrik.

Les Deux cap, 299,- Ginsborg. Boss blazer m. vest, 3.099,- Ginsborg. Stenströms skjorte, 1.099,- Ginsborg. Strik, 1.199,- Sand.
Bukser, 1.199,- Sand. Les Deux støvler, 1.699,- Ginsborg.

 

De praktiske cargopants

De store håndværkerbukser med masser af lommer har fået en revival siden 1990’erne, hvor de var højeste mode. Især kvinder var dengang også vilde med de store, posede bukser. Det er som om, at cargo-bukserne er kommet på banen igen ud af det blå. Og til herrer er de ekstra handy, da man som mand ofte ikke har en taske med til pung, mobil og nøgler. Kombinér med en stor strik eller en oversize t-shirt og rene sneakers til.

NN07 vest, 1.199,- Ginsborg. Daniele Fiesoli strik, 1.799,- Ginsborg. Skjorte, 1.400,-
Tiger of Sweden.
Rullekrave, 1.300,- Tiger of Sweden. Tom Ford briller, 3.900,- Thiele. Carhartt bukser, 850,- Quint. Sneaks, 2.300,- Tiger of Sweden.

Baseball looket

Det sporty look hænger ved uanset sæson, og i efterårsmoden til herrer 2022 går vi i hælene på baseball spillere. En sweater med v-hals med kontrastfarvet spids, tal på ryggen, baseball klubbers navne og dertilhørende caps. Hvide, løse bukser og nypudsede sko. Det giver et gennemtænkt look, som skriger sport. Looket er muligvis ikke egnet til en dag på kontoret, så kig i stedet her, hvis du vil finde inspiration til dit næste sæt arbejdstøj.

Cap, 400,- Gant. Butter cardigan, 950,- Quint. Lacoste strik, 1.400,- Quint. Bukser, 1.900,- Gant. Sko, 1.699,- Gant.