6 om dagen til din hudpleje

Der er sket rigtig meget på skønhedsfronten, siden du som teenager gav dig i kast med mayonnaise som hårmaske og lagde dig til at sove med tandpasta på urenhederne. Blandt andet er vi blevet væsentlig klogere på hudens ve og vel, og nye tendenser i branchen har ændret den måde, vi tænker hudpleje på.

Skønhed & pleje

Vi er blevet væsentlig klogere på hudens ve og vel, og nye tendenser i branchen har ændret den måde, vi tænker hudpleje på – og også den måde producenterne fremstiller det på, hvor de rene, milde og effektive ingredienser er i fokus. Og heldigvis for det, for mayonnaise er bare bedst, når det bliver på æggemaden.

Når det så er sagt, så findes der mange fødevarer, der fra naturens side kan gøre underværker for din hud. Én ting er nemlig at spise den sunde kost, noget andet er at dykke ned i den verden af fedtmolekyler, vitaminer og mineraler, som bruges i stor stil i mange skønhedsprodukter, men som samtidig findes i en lang række af de fødevarer, du alligevel har stående i køleskabet.

Grøn te

Grøn te er den ultimative drik, når vi taler om hudpleje. Den er nemlig proppet med antioxidanter, som passer på dine celler og gør dem mere modstandsdygtige. Men antioxidanter er ikke kun gode, når de ryger indenbords. De kan også gøre underværker som en del af din hudpleje. Du kan for eksempel brygge en kop grøn te, lade det køle af og så hælde det på en lille sprayflaske, som du opbevarer på køl. Så har du verdens nemmeste og reneste ansigtsmist, som i øvrigt hjælper med at sammentrække porerne. Perfekt til at friske huden op om morgenen eller i løbet af dagen.

Olier

Find din koldpressede jomfruolivenolie, mandelolie og kokosolie frem fra skabet, for nu skal der seriøse skønhedstricks på bordet! Selvom det formentlig ikke kommer som en overraskelse, at olie er en stor del af hudplejeprodukter, så fungerer den dog lidt anderledes i sit rene madlavnings-format. Det er nemlig ikke den bedste idé at bruge den i stedet for ansigtscreme, da den naturligt fedter, hvilket for nogle hudtyper vil resultere i urenheder og tilstoppede porer. Men for eksempel anvendes olivenolie i mange mellemøstlige kulturer som nærende hårmaske, et par dråber mandelolie fugter fantastisk efter håndvask, og kokosolie kan fjerne enhver stædig, vandfast eyeliner.

Kaffegrums

Du elsker din morgenkaffe, ikke? Men stop en halv, næste gang du skal til at smide kaffegrumsen ud i skralderen. Den er nemlig fuld af gode olier og antioxidanter, som er guld værd for din hud. Selve koffeinen er kendt for sine anti-inflammatoriske egenskaber, hvilket gør den i stand til at dæmpe rødme og irritation i huden. Du kan anvende den afkølede kaffegrums som en forsigtig ansigtspeeling, blandet op med honning som en beroligende leave-on maske eller give dine hænder en kærlig omgang kaffeskrub efterfulgt af en god håndcreme.

Yoghurt

Mælkesyrebakterier er én af tiden absolut hotteste ingredienser i skønhedspleje og med god grund. De er nemlig ægte superhelte – både indenbords og udenbords. Mælkesyrebakterier dæmper inflammation i både din urolige mave og på din røde og irriterede hud. De bruges aktivt til at bekæmpe rosacea, akne og opfarende hud. Derudover har det en peelende effekt (på grund af syre-delen), men den er væsentlig mildere end andre syrebehandlinger på markedet. Lang introduktion til et kort tip, som kommer her. En simpel maske af yoghurt beroliger – især efter du har været længe ude i solen.

Agurk

Snacker du en agurk, giver du kroppen et ordentlig skud væske (og det kan den godt lide). Men derudover indeholder agurk også en del A-vitamin og C-vitamin, der er gode sager for huden. Helt lavpraktisk kan du blende en agurk til en fin puré og blande den med yoghurt. Så har du en dejlig kølende og beroligende maske, der er rigtig god til tør og stresset hud.

Avocado

Avocado indeholder E-vitamin, C-vitamin g omega-3-fedtsyrer som er ren guf for dig og din hud. Både hvis du spiser den, og hvis du smører den på huden. Synes du, at en ansigtsmaske er lidt spild af god avocado, så udnyt de tomme skaller ved at stikke den bøjede albue i dem, gnub grundigt og skyl efter med vand. Så er det definitivt slut med tørre albuer.

Vi tager forbehold for udgåede eller udsolgte varer eller butikker, der ikke længere er en del af Lyngby Storcenter.