Tennis er en formidabel sportsgren. Intet mindre.

På en solrig forårsdag mødte vi klubchef Kristian Nielsen, der står i spidsen for Lyngby Tennisklub. Til en lille snak om tennis, børn, fællesskab, sport og de dejlige traditioner, som har gjort sig gældende siden klubbens begyndelse i 1923.

 

 

Hvad er det bedste ved at være medlem i Lyngby Tennisklub?

Det bedste ved at være medlem af Lyngby Tennisklub er sammenholdet, klubmiljøet og dét at se de glade børn dyrke en sund og klassisk sport. At traditionerne bliver holdt i hævd og at generation efter generation fortsat kommer og bringer liv i klubben og på banerne. Derudover er det også dejligt at se at tennis fortsat er en populær sport - elegancen, den friske luft, og dét at det er en mand-mod-mand sport, taler for at vælge tennis for mange. Det er en smuk og æstetisk sport, som gør sig godt på billeder og på de sociale medier, og det kan mærkes i en klub som vores. At medlemmerne i Lyngby Tennisklub tilmed kan spille tennis på nogle af de bedste faciliteter nord for København, er kun et yderligere plus og vi er blandt andet så privilegerede at have vores egen hal med fire gode indendørsbaner til den lange indendørssæson. Derudover har vi også et dygtigt og stort trænerteam, der sammen gør det muligt for klubben at tilbyde et bredt udvalg af trænings- og aktivitetstilbud - der sker nemlig altid noget i Lyngby Tennisklub, året rundt! 

 

Hvorfor vil du råde folk til at spille tennis?

Tennis er fuld af gode oplevelser. Det kan spilles af folk i alle aldre og det er en formidabel sportsgren. Intet mindre. I tennis skal man bruge hovedet i meget højere grad, end hvis man for eksempel blot er nede i et fitnesscenter, så det er dermed også en sportsgren, der holder hjernen i gang. På mange måder er tennis faktisk ligesom boksning. Bare uden kontakten. Af samme årsag kræver det også meget træning, en træner og/eller en god portion talent hvis man vil blive rigtig god til det. Men man kan naturligvis sagtens bare hygge-spille, hvis det er det man har lyst til - her er der plads til det hele.

“PÅ MANGE MÅDER ER
TENNIS LIGESOM
BOKSNING. BARE UDEN
KONTAKTEN”

Hvad definerer Lyngby Tennisklub?

Lyngby Tennisklub har en lang, sportslig historie. Klubben har opfostret flere af de bedste danske tennisspillere nogensinde. Derudover er det en alsidig klub med mange aktiviteter for alle medlemsgrupper – alle er velkomne. Klubbens historie står stærkest printet i de sportslige præstationer, og den liste er ret så imponerende, skulle jeg hilse og sige. Nogle af banerne har ligget her i 30 år og har dannet rammerne om mange hårde og smukke kampe. Vi kan også i høj grad mærke at medlemmerne identificerer sig med klubben og er stolte af at være en del af den - det stærke klubmiljø gælder også både motionister og veteraner, og det er livsbekræftende at være vidne til.

 

Hvad får børn ud af at dyrke en sport som tennis?

For børn er det dejligt at komme til træning og blive taget seriøst, men at de samtidig hygger sig med noget, som de gerne vil øve sig på og blive gode til. Når jeg ser engagementet i deres øjne og deres reaktion, når deres første forsøg ikke altid lige lykkedes, så gør det mig glad indeni. At se børn og unge mennesker gøre sig umage, og forsøge at gøre det så godt som muligt er en fornøjelse. Det er sundt for børn at lære, at håndtere deres frustrationer, det gør at de kæmper for hvad de vil her i livet. Så på den måde tror jeg også at tennis har en opdragende og dannende effekt på mennesker.

 

I 1994 havde I over 1200 medlemmer - hvordan ser det ud i dag?

I perioden efter 1994 var der en generel tilbagegang af medlemmer for tennisklubber i hele landet. Den trend er heldigvis vendt og i dag oplever vi medlemsvækst og en meget stor efterspørgsel på træning og det er vi så glade for! Men her er plads til endnu flere, så folk skal endelig ikke tøve med at melde sig ind – uanset niveau.


Tennis har for længst påvirket moden og af samme årsag er denne måneds modeserie skudt på de velfriserede baner i Lyngby Tennisklub.

Kvinde venstre: Mulberry solbriller, 2.095,- Thiele. Blazer, 1.200,- COS. Tørklæde, 275,- & Other Stories. Ørering, 275,- & Other Stories. Bluse, 320,- COS. Rabens Saloner nederdel, 3.400,- Idé Nyt. Nike sneakers, 899,- The Athlete’s Foot. Kvinde midt: Ganni cap, 599,- Idé Nyt. Halskæde, 99,- H&M. Halskæde, 149,- Glitter. Lacoste bluse, 1.650,- Quint. Nederdel, 250,- Monki. Strømper, 60,- Monki. Ganni støvler 1.699,- Idé Nyt. Kvinde til højre: Øreringe, 250,- COS. Halstørklæde, 750,- COS. Part Two jakke, 1.000,- Company. Vest, 179,- H&M. Part Two bukser, 800,- Company. Adidas sneakers, 1.300,- Sportmaster.