Sloggi: En ikonisk klassiker i undertøjsskuffen

De fleste kender lingerimærket Sloggi. Men det er de færreste, der ved, at Sloggi var med til at skabe en mindre revolution inden for undertøj til kvinder – og også mænd for den sags skyld.

Smykker & accessories Mode


De fleste kender lingerimærket Sloggi. Men det er de færreste, der ved, at Sloggi var med til at skabe en mindre revolution inden for undertøj til kvinder – og også mænd for den sags skyld. For hvis der er nogen, der ved, hvordan man skaber komfortabelt lingeri, der giver dig fri bevægelighed, så er det Sloggi.

Fra korset til fri bevægelighed

Den frie bevægelighed i undertøjet er nemlig en forholdsvis ny opfindelse. Går vi tilbage i tiden har det ikke altid været nemt. Først med korsetter som kunne give en imponerende hvepsetalje, og bøjede ribben ikke at forglemme, stramme bandagelignende bh’er til den drengede figur i 1930erne og pinup-stil med fokus på barmen efter opfindelsen af bøjlebh’en i 1940erne og pushup-bh’en i 1950erne.

Men så i 1960erne sker der pludselig noget. Kvinderne gør oprør, og kyler den besnærende bh i skraldespanden. Den naturlige krop er i fokus, og undertøj skal passe til kroppen – ikke omforme den. Og her kommer Sloggi ind i billedet. På deres fabrik i Tyskland opfinder man en ny og banebrydende teknik, hvor bomuld spindes direkte rundt om elastiske lycratråde. Det betyder, at både underbukser og bh kan strække sig, helt uden at miste pasformen. Det bliver en bragende succes, og kvinder i hobetal tager imod det behagelige undertøj fra Sloggi med åbne arme.

Sloggi trender igen

Det nye fokus på bevægelsesfrihed er kommet for at blive, og i dag blomstrer tendensen igen, godt hjulpet på vej af en overordnet 90er-trend i modebilledet. Underbukserne skal være behagelige, sporty, enkle og med en kraftig kant, som skal kunne ses over buksekanten. I hvert fald, hvis man spørger de trendbevidste, hvor den klassiske tangatrusse fra Sloggi har fået lidt af en nostalgisk revival.

Find dine Sloggi i Føtex

Vidste du i øvrigt, at Føtex er landets største forhandler af Sloggi? Her finder du et stort udvalg af både de klassiske og de nye modeller fra Sloggi. Og naturligvis til både mænd og kvinder.

Så kig efter hylderne med Sloggi, næste gang du besøger Føtex i Lyngby Storcenter.

Vi tager forbehold for udgåede eller udsolgte varer eller butikker, der ikke længere er en del af Lyngby Storcenter