Læsetid – 8 minutter
DYREHAVENS TRADITIONSRIGE TRAKTØRSTED HAR FÅET NY EJER
September 2022
Lyngby Storcenter sætter denne måned fokus på det bedste af det bedste. Om det er den bedste mode, det bedste makeup look, den bedste pastaret eller om det er tips om den absolut bedste gåtur. Sidstnævnte fortæller vi om her - for er der noget bedre, end en gåtur blandt storslået, dansk natur, vilde dyr, duften af hav og endeløse stier uden skyggen af biler, så langt øjet rækker? Tid til at røre sig og lade tankerne flyve, er en kæmpe luksus. Det eneste, der om muligt kan gøre det endnu bedre, er et pitstop undervejs på en hyggelig og lækker restaurant. Må vi foreslå Peter Lip’s Hus? Vi var endda så heldige at låne stedet, da vi skød denne måneds modeserier.
Hvis vægge kunne tale
Det mere end 100 år gamle traktørsted har en lang og traditionsrig historie, og hvis vægge kunne tale ville de berette om de mange festlige stunder, der har fundet sted gennem tiden. Det fine, hvide hus ligger elegant placeret i en lysning i udkanten af bøgeskoven, med nostalgisk stråtag og småsprossede vinduer. Udeserveringen er stor og indbydende med de hvide parasoller og lægger op til en selskabelig stund i efterårssolen, omgivet af hjorte og en imponerende, dansk natur.
En større renovering har fundet sted, og det charmerende traktørsted har aldrig stået mere snorlige og charmerende. Takket være visionære Madkastellet, der blandt andet også står bag fantastiske Restaurant Mark, har de formået at skabe traditionsrige rammer om en menu, der i dén grad afspejler omgivelserne.
“VI ER KLAR TIL AT
LEVERE VELSMAGENDE
MAD TIL ALLE
SMAGSLØG”
Vi har talt med den nye ejer Stig Thorsteinsson om alt det nye, der ligger i støbeskeen.
Hvad er det skønneste ved Peter Liep’s hus?
Det allerbedste ved Peter Liep’s hus er den unikke stemning, der hersker om aftenen - både på en varm sommerdag og på en lunere efterårsaften. Når man sidder midt i de rolige omgivelser kombineret med en behagelig summen fra Bakken og lyden af alle de glade gæster, vi har siddende. Vi er fuldkommen velsignede af de helt utrolige omgivelser, her hvor skoven omkranser vores smukke bygning og danner en billedskøn ramme uanset årstiden.
Hvilke faktorer har du valgt at fokusere på og forbedre ved overtagelsen?
Vi har haft særlig fokus på at højne gæsteoplevelsen og tage indretningen med ind i 2022, dog med en urokkelig respekt for historien, huset og omgivelserne. Derudover har vi lagt vægt på at skabe en menu med masser af genkendelighed i retterne, gode drikkevarer og en masse friske, lokale råvarer. Vi ligger både tæt på strand og skov, og det vil vi gerne omfavne ved at sætte både frisk fisk, hjortetartar og fasansalat på menuen.
Hvordan vil du beskrive menuen hos Peter Liep’s?
I vores sommermenu lagde vi vægt på lette, friske og velsmagende klassikere som helstegt rødspætte, en kold ærtesuppe og en sommerfrikassé. Køkkenets fornemmeste opgave er altid at lade menuen afspejle årstiden og omgivelserne. Vores chefkok, Ian Frees Hornemann, anbefaler til efteråret vores dådyrtatar og vores svampetoast a la creme, som begge skriger Dyrehaven, velsmag og masser af sæsonens bedste råvarer - som vi endda har lige udenfor døren.
Hvilke arrangementer anbefaler du, at man afholder i Peter Liep’s hus?
Vi elsker gæster, og vi elsker fester! Vi vil rigtig gerne hjælpe til, at folks mærkedage bliver fejret med manér i skønne omgivelser. Her kan man både holde sin bryllupsfest, konfirmation, fødselsdag, gravøl, sommerfest, firmafest, møder og konferencer - vores selskabslokaler er skabt og indrettet til netop dette.
Hvad er visionen og drømmen om Peter Liep’s hus?
Drømmen er, at vi bliver et oplagt valg af stamsted for de lokale og et naturligt centrum for folks gåture i Dyrehaven. Vi indbyder alle, der ønsker en god, kulinarisk oplevelse til et godt og venligt værtsskab, og at vi bliver et foretrukket sted til afholdelse af både mærkedage og store og små arrangementer. Derudover er det vores fineste opgave at sørge for, at alle føler sig set og godt behandlet og altid får et produkt af høj kvalitet. Vi glæder os til at modtage vores gæster med åbne arme - vi har super dygtige tjenere og et køkken, der er toptunet og klar til at levere velsmagende mad til alle smagsløg.
Her på redaktionen glæder vi os til at nyde en lækker og stemningsfyldt efterårsmiddag i smukke og traditionsrige omgivelser - allerhelst efter en lang og dejlig gåtur i smukke Dyrehaven, der netop nu er ved at skifte farve fra dyb grøn til smuk, brændt orange.