Læsetid – 7 minutter

Efterårsmode 2022: Inspiration og tendenser

SEPTEMBER 2022

 

Efterårsmoden 2022 er klar i butikkerne, for sensommeren lakker langsomt mod enden, og de køligere dage overtager langsomt de lune. Det er derfor tid til at pakke sig en smule mere ind, end vi ellers har været vant til. De fine, nye efterårsvarer, der er på hylderne netop nu i Lyngby Storcenter, er det bedste af det bedste, og giver rig mulighed for inspiration til din påklædning. Vi kommer her med vores bud på skøn lag-på-lag mode, der gør at du kan holde varmen på de køligere dage, men hvad trender egentlig i efteråret? Vi guider dig.

 

Inspiration til Dyrehaven: Efterårsmode til damer

Når man går en tur i den gamle dyrehave i Klampenborg, er det vigtigt at være godt klædt på. Det skønne hav, der ligger lige i nærheden, giver ofte anledning til lidt blæst, så det er fordelagtigt at indtænke et lille halstørklæde og flere lag i din efterårsmode.

 

“NU TILFØJER VI BLOT
ET TWIST”


Efterårsmodens helt ny tendens: Neo Country

En af efterårsmodens helt nye tendenser, er en nyfortolkning af country. Normalt indebærer den brugen af trenchcoats, træsko, skjortebluser, strik, jagthatte, paraplyer, mosgrønne farver, kapper, ternede, lange strømper, loafers eller gummistøvler. Nu tilføjer vi blot et twist: Nyere elementer, såsom stramme toppe med spaghetti stropper eller en smuk, ny taske, der matcher en lang nederdel, som titter frem under regnfrakken. Egentlig et miks-maks af items, som umiddelbart ser ikke-særlig-gennemtænkt ud. Forskellen er blot at de nye accessories, som man tilføjer - matcher og hæver looket og skaber en sammenhæng.

Briller, 235,- & Other Stories. Co’Couture skjorte, 599,95 Sofie B. Corsage, 490,- & Other Stories.
Ganni nederdel, 1.899,- Idé Nyt. Ganni træsko, 2.299,- Idé Nyt

Øreringe, 79,95 H&M. Slag, 650,- Cos. Lovechild kjole, 2.600,- Idé Nyt. Baum und Pferdgarten nederdel, 1.699,- Idé Nyt.
Mulberry taske, 10.150,- Idé Nyt. Angulus sko, 999,- Paw Sko.

Sporty elementer går igen i mode til efterår

En anden tendens i efterårsmoden 2022 er sportyglam, der kombinerer det sporty med et glamourøst og festligt touch. Skinnende, metalfarvede materialer, palietter, store bling-bling smykker eller meget elegante stiletter sammensættes med de mere sporty elementer - såsom bomberjakker, sneakers, caps, eller tracksuits. Det er en mode, der er lidt svær at navigere i, men den ser både skøn og innovativ ud. Her skal der tænkes i de størst mulige stil-kontraster, men farvepaletten skal dog gerne være i samme familie, så der alligevel er en nogenlunde ro over looket. Indtænk gerne en oversize overdel eller underdel, så der kommer balance. På den måde ser outfittet mere stylet ud, fremfor at være tilfældigt sammensat. Oprindeligt startede især Proenza Schouler, Balmain og Marni den sporty-glamourøse tendens, men det er efterhånden et årti siden og var derudover tit matchet med lårkort, stiletter og bare ben. Denne sæson kan du dog godt tillade dig at skrue ned for den sexede vibe (hvis du ønsker), da den er mere casual og laid-back end førhen.

Landidyl

Landidylen som tendens, er som regel altid en sikker vinder, når vi taler efterårsmode. De mosgrønne og brune farver er essensen af efterår, og især når det bruges lag på lag og i forskellige nuancer fra samme farvefamilie. Alt det vi også kender fra den sydenglandske landidyl, er som taget ud af en scene fra “Barnaby: Midsomer Murders”. Ruskind, ribbet fløjl, tweed, strik, tern, veste, kapper og lange nederdele er bare nogle af de items, der går godt i spænd, og som butikkerne lige nu er fulde af. Vælg nogle mere moderne sko til for eksempel høje sandaler eller sneakers, for at bryde lidt med traditionerne.

Dame venstre: Øreringe, 149,- Glitter. Vest, 899,- Message. Jakke, 950,- & Other Stories.
Nederdel, 560,- & Other Stories. Sko, 895,- & Other Stories. 
Dame højre: Gucci solbriller, 3.470,- Thiele. Blazer, 350,- Monki. Strik, 250,- Monki.
Nederdel, 1.400,- Gant. Sneaks, 850,- The Athlete’s Foot.

Gucci solbriller, 3.498,- Synoptik. Tørklæde, 275,- & Other Stories. Jakke, 2.399,- Sand.
Sixtydays vest, 1.249,- Idé Nyt. Top, 275,- & Other Stories. Støvler, 429,- Buch Copenhagen.

 

Efterårsmode 2022: Sort/hvid

Moden til efteråret byder naturligvis også på sorte og hvide items, der kun bliver endnu mere klassiske af at blive sat sammen. Eventuelt i et helt outfit, der kun fremhæver de to farver endnu mere. Match gerne med festlige indslag, såsom sølv eller guld og bland gerne materialerne - strik kan sagtens sættes sammen med skinnende PVC eller uægte læder. Hvis du gerne vil holde lidt fast i sommeren (hvem vil ikke det?), kan du matche sættet med en kæk bøllehat eller moderigtige solbriller.

 

Dame højre: Fendi solbriller, 2.698,- Synoptik. Pilgrim halskæde, 399,- Pi-Cph. Halskæde m. 3 kæder, 50,- H&M.
Bluse, 695,- & Other Stories. Bodystocking, 79,- H&M. Netstrømper, 80,- & Other Stories. Sko, 249,- H&M.