Åbningstider i dag I dag →
    Log ind/Tilmeld

Søg

PLUS+ tilmelding

Der er desværre sket en fejl i oprettelsen. Prøv igen

Tillykke! Du er nu oprettet som PLUS+ medlem

Vilkår og betingelser for PLUS+

Rediger Min Bruger

Der er desværre sket en fejl ved opdateringen af profilen. Prøv igen

Afmeld

Skift Password

Anmod om arkiv

Gør følgende for at få tilsendt dit arkiv Før vi kan sende dig det fulde arkiv med den data, der er opbevaret på dig, har vi brug for at du bekræfter, at det er dig, der har efterspurgt arkivet. Derfor er der sendt et link til den email, som du har oprettet dig med. Når du modtager emailen er der er link, som henter din data. Dette link er aktivt i 24 timer og kan kun bruges 1 gang. For at bestille arkiv, tryk OK.

Bekræft afmelding

Butikker

Spisesteder

Oplevelser

Nyheder

Inspiration

Information

Faciliteter

Parkering

Gavekort

Åbningstider

Om Lyngby Storcenter

Find vej

Kontakt

Information om Covid-19

Ledige stillinger

Mit PLUS+

Planlæg dit besøg

SHARE NOW - Lej en bybil

PICK-UP PLACE

Solsikkesnoren

  • Butikker
  • Spisesteder
  • Oplevelser
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Information
    • Faciliteter
    • Parkering
    • Gavekort
    • Åbningstider
    • Om Lyngby Storcenter
    • Find vej
    • Kontakt
    • Information om Covid-19
    • Ledige stillinger
    • Mit PLUS+
    • Planlæg dit besøg
    • SHARE NOW - Lej en bybil
    • PICK-UP PLACE
    • Solsikkesnoren

Læsetid – 6 minutter

Smagen af hjemmelavet pasta

SEPTEMBER 2022

Er der noget så dejligt som god, hjemmelavet pasta? Vi tvivler ærligt talt på det. Den bløde, blide og velsmagende fornemmelse, der lander på tungen - enten kogt al dente eller mere børnevenligt - er bare noget, som alle kan lide. Der er uendelige muligheder, når det kommer til både smagsgivere, retter, ingredienser og pastaformer, og det giver dig mulighed for at være dejlig kreativ. Faktisk tror vi, at det er muligt at spise hjemmelavet pasta hver eneste dag, og aldrig blive træt af det - så længe retterne ændrer sig, naturligvis. Læs med her og få en opskrift på hjemmelavet pasta samt gode råd til redskaber og pastaretter.


Forskellige hjemmelavede pastaretter

Når det kommer til hjemmelavede pastaretter, er der som sagt uendelige muligheder. De mest klassiske hedder spaghetti bolognese, pasta carbonara, pasta pomodoro, cacio e pepe og pasta arrabbiata. Fælles for dem alle er, at de er lavet af forholdsvis få, men lækre råvarer i høj kvalitet. Og hvis det skal være rigtig gennemført, skal man finde sine råvarer i specialbutikker og matche retten med den rette vin. Heldigvis er der både vinhandlere og specialbutikker i Lyngby Storcenter, så du skal ikke gå særligt langt, når både parmesan og vin skal findes. Her bliver du guidet af dygtige og kompetente medarbejdere, så du kommer hjem med det helt rigtige - hver gang!

 

De rigtige redskaber til hjemmelavet pasta

Det kræver lidt køkkenredskaber at lave den gode, hjemmelavede pasta. Men når de endelig er i hus, holder de i mange år. Det meste af det viste, har du sikkert i forvejen, men man kan ikke lave pasta uden en pastamaskine og et pastastativ - det bliver i hvert fald svært! Hvis du gerne vil lave ravioli, anbefaler vi, at du køber ravioliforme - de findes på Imerco’s webshop og endda i flere størrelser.

Küchenprofi Pastacasa Mini
Ravioliform, 249,95
Kan bestilles.
Imerco

Gefu Perfetta
Pastamaskine, 599,95
Imerco

Eva Trio
Legio Nova pastaskåle, 4 stk., 679,95
Imerco

Timm Vladimir Kitchen
Pasta-ske, 149,95
Imerco

Dørslag, 39,-
Føtex

Rivejern, 19,80
Søstrene Grene

Salt- og pebersæt i sten,
flere varianter, 149,-
H&M

Krydderikværn, 51,80
Søstrene Grene

Olieflaske, pr. stk, fra 11,78
Søstrene Grene

Forklæde, 99,-
H&M

Opskrift: Sådan laver du hjemmelavet pasta

Vi anbefaler, at du bruger 100 g. mel og 1 æg pr. person. - det giver 150 g. pasta og er nok til én person.

Tip! Din færdige pastadej kan holde sig 3-4 dage i køleskab, hvis den er pakket stramt ind i film - og 6 måneder i fryseren!


Ingredienser til 4 pers.:

400 g. typo 00 mel
4 hele æg
Knivspids salt

Fremgangsmåde:

Sigt melet med en si ned på bordet. Lav et lille “vulkan-hul” i melet. Slå herefter æggene ud i hullet og tilsæt også salt. Vend det hele sammen og tilsæt evt. mere vand eller mel efter behov. Ælt det godt sammen i ti minuters tid, pak herefter dejen ind i film og lad den hvile i 30 minutter.

Drys bordet med mel og flad dejen ud med en kagerulle. Kør den flade dej gennem din pastamaskine - start med den tykkeste tykkelse og gør den herefter mindre og mindre for hver gang. Hæng din pasta på et lille tørrestativ, lav små reder eller kog den med det samme. Den skal ca. have 4 minutter. Bland herefter med de andre ingredienser, der nu engang hører sig til retten.

 

Voilà! Så er der hjemmelavet pasta!

 

Tip! Du kan også lave lasagne plader - her anbefaler vi 500 g. dej til en familie lasagne.

Il Fornaio
Økologisk Tipo 00 hvedemel, 26,95
Føtex

Læsø Salt
Groft sydsalt, 200 g, 136,-
Klingenberg Ost & Delikatesser

Pasta på italiensk
af Sara Berg og Miriam Preis
249,95
Bog & Idé


Bliv endnu mere inspireret

Negle med dekoration

Inspiration til nytårsnegle

Bliv festklar med de flotteste nytårsnegle. Vi giver inspiration til både lidt luksus og den mere nemme løsning.

Baige herre strik og blazer

Nytårstøj til mænd

Vi guider til at finde det mest velklædte og festlige nytårstøj til mænd. Vi inspirerer til upåklagelig påklædning til årets fest. 

Blå pallietkjole

Nytårskjoler

Nytårskjolen skal nu findes til den festlige nytårsaften. Vi guider dig med inspiration og 9 bud på den perfekte nytårskjole.

Vis mere inspiration

Er du tilmeldt PLUS+?

Fortjener du også lidt ekstra? Så tilmeld dig PLUS+ og få gode tilbud, særlige invitationer og små overraskelser.

Læs mere om PLUS+ her Gå til Mit PLUS+ Hent PLUS+ app’en Åbn PLUS+ app’en

Find det vigtige

Åbningstider Butikker Parkering Køb gavekort Find vej Tidligere afholdte events

Kontakt os

Lyngby Storcenter

Lyngby Storcenter 1

2800 Kgs. Lyngby

Kontakt os her      →

Se på Google Maps

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

En del af Danske Shoppingcentre

|

Privatlivspolitik

|

Cookies

Privatlivspolitik

|

Cookies