Læsetid – 6 minutter

Smagen af hjemmelavet pasta

SEPTEMBER 2022

Er der noget så dejligt som god, hjemmelavet pasta? Vi tvivler ærligt talt på det. Den bløde, blide og velsmagende fornemmelse, der lander på tungen - enten kogt al dente eller mere børnevenligt - er bare noget, som alle kan lide. Der er uendelige muligheder, når det kommer til både smagsgivere, retter, ingredienser og pastaformer, og det giver dig mulighed for at være dejlig kreativ. Faktisk tror vi, at det er muligt at spise hjemmelavet pasta hver eneste dag, og aldrig blive træt af det - så længe retterne ændrer sig, naturligvis. Læs med her og få en opskrift på hjemmelavet pasta samt gode råd til redskaber og pastaretter.


Forskellige hjemmelavede pastaretter

Når det kommer til hjemmelavede pastaretter, er der som sagt uendelige muligheder. De mest klassiske hedder spaghetti bolognese, pasta carbonara, pasta pomodoro, cacio e pepe og pasta arrabbiata. Fælles for dem alle er, at de er lavet af forholdsvis få, men lækre råvarer i høj kvalitet. Og hvis det skal være rigtig gennemført, skal man finde sine råvarer i specialbutikker og matche retten med den rette vin. Heldigvis er der både vinhandlere og specialbutikker i Lyngby Storcenter, så du skal ikke gå særligt langt, når både parmesan og vin skal findes. Her bliver du guidet af dygtige og kompetente medarbejdere, så du kommer hjem med det helt rigtige - hver gang!

 

De rigtige redskaber til hjemmelavet pasta

Det kræver lidt køkkenredskaber at lave den gode, hjemmelavede pasta. Men når de endelig er i hus, holder de i mange år. Det meste af det viste, har du sikkert i forvejen, men man kan ikke lave pasta uden en pastamaskine og et pastastativ - det bliver i hvert fald svært! Hvis du gerne vil lave ravioli, anbefaler vi, at du køber ravioliforme - de findes på Imerco’s webshop og endda i flere størrelser.

Opskrift: Sådan laver du hjemmelavet pasta

Vi anbefaler, at du bruger 100 g. mel og 1 æg pr. person. - det giver 150 g. pasta og er nok til én person.

Tip! Din færdige pastadej kan holde sig 3-4 dage i køleskab, hvis den er pakket stramt ind i film - og 6 måneder i fryseren!


Ingredienser til 4 pers.:

400 g. typo 00 mel
4 hele æg
Knivspids salt

Fremgangsmåde:

Sigt melet med en si ned på bordet. Lav et lille “vulkan-hul” i melet. Slå herefter æggene ud i hullet og tilsæt også salt. Vend det hele sammen og tilsæt evt. mere vand eller mel efter behov. Ælt det godt sammen i ti minuters tid, pak herefter dejen ind i film og lad den hvile i 30 minutter.

Drys bordet med mel og flad dejen ud med en kagerulle. Kør den flade dej gennem din pastamaskine - start med den tykkeste tykkelse og gør den herefter mindre og mindre for hver gang. Hæng din pasta på et lille tørrestativ, lav små reder eller kog den med det samme. Den skal ca. have 4 minutter. Bland herefter med de andre ingredienser, der nu engang hører sig til retten.

 

Voilà! Så er der hjemmelavet pasta!

 

Tip! Du kan også lave lasagne plader - her anbefaler vi 500 g. dej til en familie lasagne.