Sådan vælger du en god skoletaske

Når første skoledag nærmer sig efter en dejlig sommerferie, skal der ofte en ny skoletaske til.

Børn Sommer

Når første skoledag nærmer sig efter en dejlig sommerferie, skal der ofte en ny skoletaske til. Men inden i suser afsted efter en ny og smart taske til bøger, iPads og madkasse, er der nogle gode skoletaskeråd, der er værd at tage med i overvejelserne. For selvom dit barn falder for et sejt motiv eller en særlig farve, så er det vigtigt, at skoletasken også sidder godt, så barnet undgår rygskader og ømme skuldre.

Den rette størrelse

Først og fremmest må tasken ikke være for stor. Bredden skal svare til skuldrenes, og tasken skal ikke kunne rumme mere end det nødvendige. Ellers kan man nemt komme til at fylde for meget på, og så bliver den hurtigt for tung.

En god fordeling

Det er praktisk med mange forskellige rum til både stort og småt. Men sørg for, at det største rum beregnet til bøgerne er tættest på kroppen. Den giver den bedste støtte, når det, der er tungest, er placeret tættest på de stærkeste rygmuskler.

Prøv den på

Men vigtigst af alt er at prøve den på – både med og uden overtøj. Så er det også nemmere at spotte, om tasken sidder helt, som den skal. Det er nemlig vigtigt, at den sidder højt på ryggen og ikke glider ned over numsen.

Alpine

Alpine-tasken har polstrede og justerbare skulderremme og et rygstykke i skum. Begger er vigtige kvaliteter for komfort og god holdning. Du kan trygt lade dit barn smide tunge skolebøger i, da tasken også har polstret støtte. Desuden er tasken udstyret med Scotchlite-reflekser, som maksimerer synligheden i dårligt vejr. Og som prikken over i’et er der indbygget, vandtæt overtræk.

Beckmann

Beckmann-tasken har en anatomisk udformet rygbøjle, der tilpasses barnets ryg. Samtidig overfører taskens bæresystem 50 % af taskens vægt til hofterne, og har indvendig kompression, som trækker vægten ind til ryggen. Så kan dit barn helt selv bære sin egen skoletaske.

Jeva

Jeva-tasken er perfekt til de helt små skolebørn. Tasken er udformet med foamback-ryg, remme og reflekser til en 0.-2. klasse elev. Med tasken følger madkasse, drikkedunk og gymnastikpose. Den har en lav vægt og er 100 % fri for alle skadelige stoffer. Med den er den lille skolestarter helt klar til den store, første skoledag.

 

Vi tager forbehold for udgåede eller udsolgte varer eller butikker, der ikke længere er en del af Lyngby Storcenter.