Læsetid – 7 minutter

BACK TO WORK.

SOMMEREN

GÅR PÅ HÆLD.

AUGUST 2022

 

Ferien er slut, dog er der stadig masser af lune dage,
og det kræver sin kvinde og en vis portion kreativitet, når
business tøjet til kontoret skal genopfindes. Efter en lang og
varm sommer, hvor klipklappere og sandaler har været en fast
del af uniformen på arbejdet. Det var både frigørende og
behageligt blot at hoppe barfodet i en åben sko. Det samme
var det, at kunne nøjes med en tanktop og blazer og et par
shorts eller en luftig nederdel. Og selvom det næsten er
sørgeligt, så kræver årstiden, at vi begynder at tænke i mere
påklædte baner, when business calls. Dog kan disse tips gælde
hele året, da det er tidløse styles. Der skal måske blot tilføjes
et par strømpebukser, undertrøje eller
en tykkere cardigan.


Den rette balance ved business tøj til kvinder

Det er ikke altid lige let at finde den rette balance, når det kommer til påklædning på arbejdet. Helt grundlæggende skal man jo tage det tøj på, man har lyst til. Men i visse virksomheder er der en specifik dresscode, som man skal følge. Derfor er habitten en evig genganger, når det kommer til business tøj til kvinder. Men det kommer helt an på hvor man arbejder, og hvordan kulturen er.


Lag-på-lag tøj til business kvinden

Når vejret er skiftende, og fra det ene øjeblik skifte fra regn til sol, er det fornuftigt med lag-på-lag. På den måde er det nemt at smide et lag eller tage blazeren på ved fyraften. Et lille silkehalstørklæde gør heller ingen skade og ser kun smart ud. Hav altid en sweater og en paraply på kontoret, så du ikke risikerer at blive forkølet på vej hjem, hvis vejret pludselig ændrer sig.

 

“HELT GRUNDLÆGGENDE 
SKAL MAN JO TAGE DET TØJ PÅ, MAN HAR LYST TIL. MEN I VISSE VIRKSOMHEDER ER DER EN SPECIFIK DRESSCODE, SOM 
MAN SKAL FØLGE”


Det perfekte business tøj

Habitten ér og bliver en klassiker, når vi taler kontor tøj til kvinder, og det er både tækkeligt, professionelt og allerhøjeste mode netop nu. Det oversize look tager en sæson mere, og mode billedet byder derfor på endnu flere store og lange herrebukser, oversize blazere og luftige skjorter. Det er et look der klæder alle, og i og med at det er oversize, er det også meget behageligt at have på. Vælg habitter i tynde bomuldsmaterialer, som man kan ånde i. For der findes næppe noget værre, end at sidde og svede i et sæt lavet af menneskefjendsk polyester. Vælg også gerne et sæt i en frisk pangfarve, så vi stadig bliver lidt glade i låget af efterårsgarderoben.

 

 

Habitsæt med fikse underdele

Når det lune vejr arter sig, er det både smart og moderigtigt at hoppe i et sæt med shorts eller nederdel. Du kan nemt opdatere dit look og gå fra dag til aften ved hjælp af et par høje hæle. Et par vidde shorts ligner til forveksling en nederdel, men det kan være at du vil føle dig mere påklædt i shorts. Der findes masser af fine sæt netop nu. Style dem med et sæt loafers eller et par sandaler, og vælg enten en tanktop eller en luftig skjorte til. Så er dit business tøj både behageligt og kvindeligt.

 

 

Feminine toppe til dit business tøj

En fin top kan du bære langt ind i efteråret. Både med en blazer, cardigan
eller en lille jakke udover. Tilsæt en fin halskæde eller nogle flotte øreringe, så der kommer lidt liv til halsområdet. Du kan også kaste et tørklæde henover skuldrene, hvis du synes det bliver for bart.


“BÅDE MED EN BLAZER, 
CARDIGAN ELLER EN LILLE 
JAKKE UDOVER”

 

 

Den feminine bindebåndskjorte

Skjorten er blevet genfødt i en mere kvindelig skikkelse i form af bindebåndsskjorten.
Med sit bindebånd i taljen og en længere længde, er den perfekt til arbejdet. Den kommer ofte i behagelige stoffer og er således perfekt til sensommeren. Den er også fin til det køligere efterår med nylonstrømper under. Den fremhæver taljen uanset hvilken type figur man har, og er derved klædelig til alle.

 

 

Habit-look uden jakke

Hvis man synes at en jakke bliver for formel, varm eller for maskulin, er der heldigvis masser af muligheder, hvis man blot vil style et par habitbukser. En fin hvid skjorte eller en lækker cardigan giver stadig et professionelt business-look, men er måske knap så ‘stift’.

 

 

Bouclé til det mere eksklusive look

Vævede bouclé-sæt ser luksuriøse ud og tilføjer med det samme et seriøst pift af klasse. Det er også et mere feminint udtryk man får, fremfor ved en klassisk sort blazer. Man kan sagtens nøjes bare med jakken, hvis det bliver en tand for meget med et helt sæt. Kombinér med nystrøget skjorte og loafers.


“VÆVEDE BOUCLÉ-SÆT 
SER LUKSURIØSE UD OG 
TILFØJER MED DET 
SAMME ET SERIØST PIFT 
AF KLASSE”