CATHARINA BERMAN GUIDER

TIL DE 3 BEDSTE VINE

Bliv guidet af vinekspert og sommelier, Catharina Berman, til at udvælge de bedste vine til dit næste middagsselskab – eller blot til dit eget selskab. Livsnyderi handler nemlig i høj grad også om at nyde livet kun med sig selv til bords.

”Gennem de sidste 10 år har jeg arbejdet tæt med mad og vin på flere gourmetrestauranter, og senest har jeg arbejdet på Færøerne på den 2-stjernede Michelin restaurant Koks. Jeg elsker at sætte mad og vin sammen, eller blot nyde en vin, der både kan gå til måltidet og til den rene vinsmagning”.

3 bud på de bedste vine

Her er 3 bud på nogle af de absolut bedste vine, og her er noget for enhver smag og pengepung. En hvidvin, en frisk orangevin og en lækker rødvin er på tapetet, og kan alle købes i Vinspecialisten i Lyngby Storcenter.

Budgetvenlig hvidvin

Alvarinho, D.O.C. 2020 fra det Portugisiske hus Soalheiro pr. flaske, 139,- Vinspecialisten

Jeg har i flere år fulgt producenten, og forelsket mig i de skønne hvidvine på Alvarinho-druen fra det yderst frodige distrikt Vinho Verde, der ligger i det nordøstlige Portugal, på grænsen til Spanien. Det er en dejlig mineralsk, sprød og livlig vin, jeg gerne nyder i solskin på terrassen eller til grønne salater, skaldyr eller et stykke hvid, grillet fisk”.

Frisk og sommerlig orangevin

Catarratto Orange Wine 2020, Fabrizio Vella pr. flaske, 139,- Vinspecialisten

Her drømmer jeg mig væk til Sicilien, og nyder et glas gyldent, og nærmest insisterende glas orangevin på den sicilianske drue Cattaratto fra Fabrizio Vella. Det er en økologisk vin, hvor druerne får 5 dages såkaldt skin maceration og ligger på akaciefade. Fyldig, med en saftig og formidlende syre, der leder frem til en nuanceret frugtprofil af moden kandiseret stenfrugt, ristede nødder, vilde urter og afslutter med et lille, delikat tanninbid. I min optik er orangevin ganske unikt, der med de uskyldige oxidative noter, går sig godt til både charcuteri, fjerkræ, faste oste eller vegetariske retter”.

Luksuriøs rødvin

Marsannay Rouge, AOP, Clos du Roy 2018 Domaine Sylvain Pataille pr. flaske 599,- Vinspecialisten

Ren selvforkælelse er uden tvivl et glas fra Sylvain Pataille. Jeg vil mene, at han er den absolut bedste Marsannay-producent, jeg længe har smagt! Her befinder vi os i den nordligste appellation i Cóte de Nuits, syd fra Dijon. Sylvain Pataille er ekstrem terroir bevidst og meget opmærksom på at have mindst mulig indflydelse på vinen. Han arbejder inden for biodynamisk vindyrkning, hvor han undlader alle former for tilsætningsstoffer. Marken Clos du Roy er berømt for dens finesse, og her får du et flot frugtfokus, hvor de røde og mørke bær charmerer, og friske urter og fyldige tanniner efterlader en mundfølelse af ren, simpel fornøjelse. Et oplagt match til Coq au vin”.