Find de sko der passer dig

Har du tænkt over, hvornår en hæl faktisk bliver for høj? Eller hvilket tidspunkt på dagen du køber dine nye sko? Måske ikke, men her kan du se, hvorfor det er værd at tænke over.

Dametøj Sko
Af Lyngby Storcenter, august 2017
 
 
Det gælder ikke altid om at finde den højeste og den bedste. Det gælder om at finde den hælhøjde, der passer bedst til dig og din fod. Og selvom du sikkert har gået med høje hæle i mange år, er der en række faldgrupper, der er gode at kende. Vi har derfor samlet alt, du bør vide, før du vælger dine næste sko.

UNDGÅ AT KØBE FOR SMÅ SKO

Lad være med at købe dine sko i starten af dagen. Dine fødder er en lille smule større senere på dagen, end lige når du er vågnet. Køber du dine sko i starten af dagen, kan du risikere, at du kommer hjem med en for lille sko. Og for små sko er usunde for dine fødder.

TEST OM HÆLEN ER FOR HØJ

Undgå at købe så høje hæle, at du ikke kan gå ordenligt i dem. Prøv om du kan løfte dig 2-3 cm. op på tå, når du har stiletten på. Kan du ikke det, er hælen for høj, og du bør købe en sko med en lavere hæl.

VÆLG SKO MED GOD STØTTE

Vælger du en sko med plateau på den forreste del af skoen, giver den bedre støtte, og du kan komme op i en lidt højere hæl, end hvad der normalt ville være behageligt. En tykkere sål giver også ofte mere affjedring, og er derfor behageligere, hvis du drømmer om mere højde.

MÆRK EFTER BALANCEPUNKTET

Balancepunktet er vigtigt, når du prøver et par nye sko. Oplever du, at du kommer til at læne dig fremover, når du første gang går i skoen, kan det være, at hælen er dårlig for din fod. Du kan i stedet gå efter en hæl, der buer lidt frem og ikke går lodret ned. Ellers er en lavere hæl også et sikrere køb.

DINE FØDDER SKAL PLEJES EKSTRA

Ekstra høje hæle kræver også ekstra meget pleje. Mange glemmer at smøre sine fødder ind i creme. Prøv med en fed fodcreme før en lang dag i stiletter. Så undgår du irriterende hård hud. Har du ikke tiden til at passe ekstra på dine fødder, er det en god idé at finde sko, der er lavere og mere behagelige for dine fødder.

MEGET HØJE SKO KRÆVER SKIFTESKO

Hvis du vælger at hoppe i en meget høj stilethæl, er det en rigtig god idé at have skiftesko med, til når dine fødder bliver ømme. Mange holder smerten ud, men det er langt fra sundt for din fod. Dine fødder bliver let overbelastet i høje hæle, og derfor er det vigtigt at du mærker efter.

Vi tager forbehold for udgåede eller udsolgte varer eller butikker, der ikke længere er en del af Lyngby Storcenter.