5 tips til flotte fødder

Flotte fødder er snart noget vi alle skal forholde os til, da de lunere temperaturer straks kalder på bare fusser i fine sandaler. Men efter en (meget) lang vinter, har de stakkels fødder været pakket ind i varme strømper, stramme støvler og ikke set skyggen af sollys i et halvt år. Derfor trænger de uden tvivl til en seriøs overhaling, inden de for alvor slippes fri i offentligheden. Vi kommer her med 5 tips til flotte fødder, så du stolt kan vise dine nye sandaler frem.

 

Du kan med fordel lave din egen lille fodspa ude på terrassen eller på altanen og nyde en lille solstråle, mens du giver dig selv lidt tid til forkælelse. Husk at lægge alle produkterne frem fra start, samt et rent håndklæde, så du ikke skal rende gennem huset med våde fødder.

TRIN-FOR-TRIN:
SÅDAN FÅR DU FLOTTE FØDDER

1.

Eksfolierende fodspa til den tørre hud

Det første step til at få flotte fødder, indebærer en lille, afslappende fodspa. Hæld lidt badesalt af en art i en opvaskebalje og stik fusserne i. Det kan både være en almindelig badesalt eller en decideret fodbadesalt. Derudover kan du også bruge en bodyscrub med sukker (blidere end de store og udtørrende saltkorn) og næringsrige olier - så er dine fødder klar til næste step - koncentrér dig især om hælene og på siden af storetæerne, her er den hårde hud nemlig oftest værst. Giv gerne skinneben og lægge samme tur med scrubben, nu du er i gang, da huden her højest sandsynligt også skal vises frem.

 

2.

Få bugt med den hårde hud

En fodfil til den hårde hud, er en nødvendighed for de fleste. Bløde hæle uden antydningen af hvid og hård hud, er definitionen på flotte fødder. Der findes mange forskellige typer fodfile efterhånden, og ikke alle er lige så hårde og drabelige, som det klassiske “rivejern”. Det handler nemlig om at være forsigtig og rent faktisk hellere file for lidt end for meget, da der hurtigt kommer dobbelt så meget hård hud, hvis du får fjernet for meget. Trædepuderne skal nemlig naturligt beskyttes af hård hud, og derfor er huden hurtig til at få rettet op på det, hvis man har fjernet for meget. Man kan også risikere at få betændelse, hvis man filer for meget. Så gør det langsomt. 

Smart fodfil, der er vinklet på en god måde, så man ikke får åndt i håndleddet og så man kan nå alle kanter. Vær forsigtig med den, og slib hellere for lidt, end for meget. MATAS STRIBER, Ergonomisk Fodfil 104,95,- Matas

3.

Fugt og glød gør godt!


Giv huden på dine fødder en luksusbehandling - efter brug af eksfolierende og salte olier, samt fodfil, har huden brug for fugt. Akkurat ligesom vores ansigtshud efter en scrub. Forkæl gerne huden med et par dråber af din ansigtsserum og efterfølgende en fugtighedscreme (evt. også på benene). Smør dog ikke creme mellem tæerne, da huden her er fugtig nok i sig selv - hvis man smører sig mellem tæerne, kan man nemlig risikere at få fodsvamp. Brug evt. en selvbruner på fødder og ben, så huden er klar og pæn til en farverig neglelak, som er det næste step.

 

4.
En smuk og sommerlig neglelak

En smuk farve på neglene, er i dén grad noget der skriger sommer og forår,
og som instantly giver flotte fødder. Det kræver dog som sagt en lille glød, før de klare farver rigtigt kan stråle om kap med solen, og derfor anbefaler vi en lille tur med selvbruneren. Den klassiske røde farve er stadig et sikkert hit, men også en sart lyserød, en orange, en pastelpink eller koralrød, ser også alle flotte ud til fødderne og til en begyndende gylden hud. Undgå blålige toner og nuancer, da det trækker det blå i blodårene frem og huden dermed kan ende med at se (endnu mere) bleg ud. Klip og fil neglene til og læg to lag farve og evt. en topcoat for ekstra holdbarhed. Drik en iskold limonade mens du lader dem tørre helt - du kan for eksempel læse artiklerne fra Tendens by LSC fra ende til anden eller blot nyde en stille stund i egne tanker.

5.

Sæsonens fine, nye sommersandaler

Denne sæsons sommersandaler spænder bredt mellem den klassiske klipklapper til en mere feminin sandal med stropper og høj hæl. Der er også klare 70’er-referencer med tykke træhæle og plateauhæle af kork og træsko-looket er også kendetegnet ved mange af forårets nye sandaler. Stærke farver, sølv, guld og hvid er smukt til brune, flotte fødder, men hvis du helst vil være iført en lukket sko på arbejdet, er en sød og klassisk ballerina også et godt bud på en fin sommersko.