Saftige og hjemmelavede burgerbøffer

Dagligvarer & specialiteter Opskrifter

Når du pludselig får lyst til en saftig og velsmagende burger, kan du enten vælge at lave hjemmelavet burgerbøf, eller købe en lækker burger i en af de mange gode burgerbarer, der er blomstret op de sidste 10 år. I Lyngby Storcenter har vi gennemtænkt, gastronomisk fastfood på menuen, for eksempel har vi Hungry Dane i stueetagen - en vaskeægte burgerbar, hvor der bliver kælet for detaljerne. Når de laver bøf til burger er alt kød lavet med sous-vide proces confiteret i andefedt og der benyttes altid kun nøje udvalgte råvarer. Vi giver også her to bud på, hvordan du kan lave din egen, sunde og lækre burgerbøf, med opskrifter lånt fra Hjerteforeningen. Vi kan dog ikke garantere at den bliver ligeså lækker som Hungry Danes, men du kan gi’ det et forsøg.

Opskrift på en lækker burger og bøf - Caféstil

Energifordeling pr. person 2100 kJ (525 kcal). Kulhydrat 50 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 5 g

Ingredienser

Estragoncreme

    • 100 g syltede agurker
    • 3 spsk. frisk estragon
    • 2 dl creme fraiche 9 %
    • 1 spsk. mayonnaise, fedt-reduceret
    • 1 spsk. grovkornet sennep
    • salt og peber

Burger

    • 1 salathoved
    • 4 tomater
    • 1 agurk
    • 2 rødløg
    • 4 fuldkornsburgerboller

Burgerbøf

    • 4 x125 g hakket oksekød
    • salt og peber

Tilberedning

  •  

Estragoncreme: Hak agurker og estragon fint. Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep, de hakkede og syltede agurker samt estragon. Smag cremen til med salt og peber.

Snit salaten. Skær tomater, agurk og løg i skiver.

Burger: Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Lun brødene, flæk dem og fyld dem med estragoncreme, salat, steak og grøntsager.

Opskrift på burgerbøf i en sund selleriburger

Energifordeling pr. person 2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 4 g – pr. person

Ingredienser

Syltede løg

    • 2 rødløg
    • 3 spsk. æbleeddike
    • 3 spsk. tyttebærsyltetøj
    • ¼ tsk. salt

Kartoffelbåde

    • 800 g kartofler
    • 1 spsk. olivenolie

Rødkålsslaw

    • 300 g rødkål
    • 3 tsk. dijonsennep
    • 150 g fromage frais
    • salt og peber

Selleriburger

    • 1 knoldselleri
    • 2 spsk. olivenolie
    • 500 g hakket vildtkød
    • 8-10 enebær
    • salt og peber

Syltede løg: Skær løgene i meget tynde skiver og vend dem med æbleeddike, tyttebærsyltetøj og salt i en skål. Lad løgene trække, mens du tilbereder resten af maden. Rør lidt i løgene indimellem.

Kartoffelbåde: Vask kartoflerne og skær dem i både, kom dem i en plasticpose med 1 spsk. olivenolie og ryst posen, så olien fordeles godt. Bred kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 225 grader i 25-30 minutter, til de er møre og gyldenbrune.

Rødkålsslaw: Riv rødkålen på den grove side af rivejernet. Rør sennep og fromage frais sammen i en skål og vend kålen omhyggeligt med dressingen. Smag rødkålsslawen til med salt og peber.

Selleriburger: Skrub sellerien rigtig godt eller skær skrællen af. Skær sellerien i 8 tykke skiver. Varm 1 spsk. olie op på en stor pande og brun selleriskiverne på begge sider, eventuelt ad flere omgange. Læg de brunede selleriskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skiverne i ovnen i ca. 15 minutter, til de føles møre og bløde, når man prikker i dem med en lille spids kniv.

Bøf til burger: Form 4 flade hakkebøffer af kødet. Brun dem på begge sider i 1 spsk. olie på panden. Hak enebærrene groft og drys dem på bøfferne sammen med salt og peber. Skru ned for varmen og steg bøfferne endnu 2 minutter på hver side.

Krydr kartofler og selleri med lidt salt. Læg bøfferne sammen med rødkålsslaw og syltede løg mellem to skiver selleri som en burger og servér dem med kartoflerne.

Tilberedning

Syltede løg:

Skær løgene i meget tynde skiver og vend dem med æbleeddike, tyttebærsyltetøj og salt i en skål. Lad løgene trække, mens du tilbereder resten af maden. Rør lidt i løgene indimellem.

 

Kartoffelbåde:

Vask kartoflerne og skær dem i både, kom dem i en plasticpose med 1 spsk. olivenolie og ryst posen, så olien fordeles godt. Bred kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 225 grader i 25-30 minutter, til de er møre og gyldenbrune.

 

Rødkålsslaw:

Riv rødkålen på den grove side af rivejernet. Rør sennep og fromage frais sammen i en skål og vend kålen omhyggeligt med dressingen. Smag rødkålsslawen til med salt og peber.

 

Selleriburger:

Skrub sellerien rigtig godt eller skær skrællen af. Skær sellerien i 8 tykke skiver. Varm 1 spsk. olie op på en stor pande og brun selleriskiverne på begge sider, eventuelt ad flere omgange. Læg de brunede selleriskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skiverne i ovnen i ca. 15 minutter, til de føles møre og bløde, når man prikker i dem med en lille spids kniv.

 

Bøf til burger:

Form 4 flade hakkebøffer af kødet. Brun dem på begge sider i 1 spsk. olie på panden. Hak enebærrene groft og drys dem på bøfferne sammen med salt og peber. Skru ned for varmen og steg bøfferne endnu 2 minutter på hver side.

Krydr kartofler og selleri med lidt salt. Læg bøfferne sammen med rødkålsslaw og syltede løg mellem to skiver selleri som en burger og servér dem med kartoflerne.

 

Tip til din burgerbøf

I stedet for hakket vildtkød kan du bruge hakket okse-, lamme eller svinekød. Selleriskrællen kan ofte se lidt grov og uspiselig ud. Men det er den faktisk ikke, tværtimod bliver den mør og sprød på en lækker måde, når sellerien bliver stegt. Men husk at skrubbe selleriskrællen rigtig godt med en grøntsagsbørste og skær eventuelt de dybe furer ved rodenden væk. Hvis sellerien har for mange furer og huller eller er for snavset, kan det være nødvendigt at skrælle den i stedet.

“I 1895 BLEV
ORDET ‘BURGER’
DOG BRUGT
FØRSTE GANG”

Burgerens historie

 

Burgeren blev muligvis smagt for første gang i det 4. århundrede, da en tilsvarende ret er beskrevet i en gammel, romersk kogebog. I 1895 blev ordet ‘burger’ dog brugt første gang, og den første rigtige burger blev lavet i 1920 i New York.

Princip Brioche burgerboller, 200 g,
20,50 Føtex

Nordic Harvest baby icebergsalat, 75 g,
15,- Føtex

Samsø Syltefabrik agurkesalat øko, 570 g,
17,- Føtex

Princip grøn pesto m. Grana Padano ost, 150 g,
20,- Føtex

Svansø avocadocreme, 250 ml,
18,95 Føtex

Heinz burgerdressing, 220 ml,
28,50 Føtex

Zelected syltede rødløg,
19,95 Føtex

Ludvig burgerbøffer, dybfrosne, 800 g,
75,- Føtex