Læsetid – 7 minutter

BUSINESS CASUAL.
BACK TO WORK

August 2022

 

 

Kontoret kalder efter en lang og dejlig sommerferie. Så nu skal vi igen tænke i arbejdsuniform, når vi shopper. Hvor der er visse arbejdspladser, der har helt bestemte dresscodes, findes der mindst lige så mange arbejdspladser, hvor man på det nærmeste har frit slag. De fleste vil dog helst gerne tage sig præsentable og professionelle ud uanset hvad, og det er her stilen business casual kommer ind i billedet.

Gør dig umage

Først og fremmest skal man huske på, at stilen business casual ikke handler om at man skal gøre sig mindre umage, end man plejer. Snarere tværtimod. På trods af at ordet casual er til stede, skal man ikke tage det så bogstaveligt. Desuden er alt jo relativt. Denne stil er muligvis casual i en advokats øjne, men dem der går i jeans til daglig, vil dog næppe finde denne stil yderligere casual. Men kodeordet er: dress up.

“FØRST OG FREMMEST SKAL
MAN HUSKE PÅ, AT STILEN
BUSINESS CASUAL IKKE
HANDLER OM AT MAN SKAL
GØRE SIG MINDRE UMAGE,
END MAN PLEJER. SNARERE
TVÆRTIMOD”

 

Vær konsekvent

Som med så meget andet i livet er det vigtigt at være konsekvent. Lad være med at møde op om fredagen i et slidt sæt tøj, når du har været business casual hele ugen. Hvis du har et mere afslappet arrangement, kan man finde gode, alternative items: chinos og en polo er her et godt forslag. En lækker attachémappe hæver også nemt looket og vil for alle være en god investering til arbejdsuniformen og tilsammen skabe et fint look til business tøj til mænd.

 

“EN LÆKKER ATTACHÉMAPPE
HÆVER OGSÅ NEMT LOOKET
OG VIL FOR ALLE VÆRE EN
GOD INVESTERING TIL ARBEJDSUNIFORMEN"


Smarte styling tips

Overdriv ikke. Det enkle valg, er ofte det rigtige.
Tag en blazer på, nogle velsiddende bukser, en crisp og hvid t-shirt og et par lette loafers. Det er rigeligt.

No-go’s

Som med så mange andre guides, er der ting, man bør undgå. Casual business tøj indebærer for eksempel ikke beskidte sneakers eller klipklappere - det er absolutte no-go’s, hvis du vil klæde dig business casual. Jeans er acceptabelt, men undgå dem, der er meget slidte, vaskede og hullede. Derudover er shorts og tanktoppe noget der hører hjemme på stranden.

 

 

Hvilke sko skal man vælge?

Generelt skal sko være pæne, rene og nypudsede. Undgå at viser tæer - hvis det er 35 grader varmt i skyggen kan du rent undtagelsesvis hoppe i et par neutrale Birkenstocks og være lovligt undskyldt. Men forsøg så vidt muligt at vælge en lukket sko - loafers er en nydelig sko og er nogenlunde luftig i sommervarmen - med mindre der er regulær hedebølge. Sejlersko er også luftige og pæne til din business casual arbejdsuniform.