Krydderurter i have og køkken
Krydderurter, til både haven og køkkenet, fungerer som et lækkert og velsmagende pift til alle retter, og er også fine at have stående på køkkenbordet eller i en lille krukke. Det giver et grønt look, der vidner om mange gastronomiske mirakler, der bliver til i køkkenet, og hæver niveauet gevaldigt på selv den kedeligste pasta.
3 gode krydderurter til haven
Disse 3 krydderurter til haven, er både brugbare og velsmagende, og kan som samlet sæt løfte de fleste retter.
1.
Basilikum
Basilikum er en enårig krydderurt, og er en del af læbeblomstfamilien. Er gode til at have stående indendørs, og er taknemmelig for vand hver anden dag. Den kan også nemt plantes i jord og er både smuk, lysegrøn og dufter dejligt.
Fantastisk krydderurt til det italienske køkken, alle pastaretter og tomatretter, og man kan naturligvis også lave en lækker pesto af den velsmagende basilikum. Et godt tip er, at lave en dejlig, forfriskende tomatsalat med bøffelmozzarella eller burrata, små skiver rødløg, flagesalt og en masse frisk basilikum. Et sikkert hit - der både kan nydes alene eller spises som tilbehør til en hyggelig grillaften.
VertiPlants Verti Copenhagen regular 349,- Censuum
2.
Mynte
Mynten er en dejlig, forfriskende krydderurt, der stammer fra middelhavsområdet. Mynte tilhører, ligesom basilikum, læbeblomstfamilien og smager dejligt friskt af spearmint. Den kan sagtens stå indenfor i en krukke, men egner sig også godt til køkkenhaven. Man skal dog være obs på at den breder sig hurtigt.
Mynte løfter især retter med lammekød og asiatiske retter. Også god til en lækker drink, f.eks. en mojito.
Monin Sirup Mojito 70 cl 95,- Vinspecialisten
3.
Koriander
Denne krydderurt kaldes også for Østens persille, og det er der en grund til. Den tilhører nemlig skærmplantefamilien, akkurat ligesom persillen. Og den ligner også persillen en hel del, men så stopper lighederne også her. Smagen er nemlig helt speciel og enten elsker eller hader man den. Et-årig plante, der både holder sig godt inden- og udendørs.
Krydderurten er især god i asiatiske, vietnamesiske, mexicanske og indiske retter. Lækker sammen med lime, mango, chili, soya og agurker. Giv dine ris eller kartofler et nøk opad med en masse koriander og nyd den dejlige smag og dens mave-tarm venlige næringsindhold er sunde og gode for enhver mave.
”Krydderurter i haven og køkken” af Anemette Olesen 249,95 Bog & Idé