HAVE INSPIRATION TIL
SOMMERENS SKØNNE UDELIV

Maj 2022

Spirende inspiration til en lille opdatering af haven og terrassen, for foråret og sommeren kalder lige nu på masser af hyggelige og afslappende stunder i solen. Det er nu vi skal rykke udenfor, hvor alt, lige fra fødselsdage, grillfester, meditation i solen og en afslappende eftermiddag efter arbejde kan nydes. Til de grønne fingre, der kan udleve de spirende drømme om et grønt og frodigt uderum. Her får du masser af inspiration til udeliv i haven eller på terrassen. Læs også vores artikel om krydderurter - de er hurtige at plante og nemme at holde.

 

Haven inspirerer os: Fra sofakartoffel til solkonge

Efter lang tid indendørs, hvor vi alle har hygget os i bedste sofakartoffel-stil, med alt for meget Netflix, varme tæpper og feel-good food, er det nu endelig tid til at vi rykker hyggen udenfor. Så kan vi få både kulør, d-vitamin, friske jordbær, græs mellem tæerne og frisk luft. Det er derfor nu, at stuen skal have en udendørs forlængelse, så solen kan nydes - og det kan du gøre i bedste stil med masser af de nyheder, der lige nu kan findes i Lyngby Storcenter. Vi giver dig her fem steps, så du nemt kan få skabt et inspirerende og brugbart uderum, enten i haven eller på altanen.

 

Indbyd til lun terrassehygge - uden kold ryg

Ved hjælp af ganske få komponenter, får man straks lyst til nærmest at bo udenfor. Først og fremmest skal der være styr på møblerne. De skal måske rengøres eller slibes og males på ny, eller også skal de måske bare have en overhaling med nogle nye, flotte hynder og puder. Tæpper er også altid godt at have en masse af, så du og dine gæster ikke bliver kolde på ryggen. Man skal nemlig huske på, at din bagside stadig er i skygge, selvom solens stråler varmer dit ansigt. Det er ofte på denne måde, at mange får reddet sig en lille forårssnue, og det vil vi helst undgå, så foråret kan nydes fuldt ud - uden løbende næse.

Pyntepude Valeriana 50x50 cm 119,-
Vattæppe Valmue 130x180 cm 249,- Jysk

Alle måltider skal spises i solen!

Så snart det er varmt nok og solen skinner, skal alle måltider nydes udenfor. På denne måde mærker man forskel på sæsonerne, og man føler at man rigtigt får brugt udearealet. Det er også lige før, at maden smager bedre, når man spiser det i solen. Derfor er det vigtigt at være klar med en stor og fin bakke, der kan indeholde både tallerkener, glas og mad, så man helst ikke skal rende mange gange i pendulfart fra køkken til havebord, for det bliver man træt af i længden. Sommer tallerkener, servietter, nye glas og store vandkarafler der sørger for, at man drikker nok vand i løbet af dagen.

Stofserviet hør 42x42 cm 27,70 Søstrene Grene

 

Kagefad i marmor på fod 249,- H&M

 

Kop porcelæn 49,95
Lille fad porcelæn 14,95
Fad porcelæn 29,95
Lille tallerken porcelæn 49,95
Tallerken porcelæn 59,95 H&M

 

Dækserviet 38 cm 85,-
Tallerken håndmalet 22 cm 140,-
Tallerken håndmalet 28 cm 150,-
Arket

 

ArketCasa Living vandglas 33 cl pr. stk.
69,- 3 stk. 130,-
Imerco

 

Bakke 42x29,3 cm
54,60
Søstrene Grene

Indretning af haven

Alt efter hvordan og hvornår solen rammer i haven, kan det være en god idé at indrette den i forskellige områder, så man altid kan finde et sted - enten med skygge eller sol. På denne måde vil du aldrig være i tvivl om hvor du skal sidde, og slipper for at rykke rundt på møbler hver anden time, i takt med at solen flytter sig. Måske det er en idé at investere i en terrassevarmer til de kolde nætter og parasoller, til de dage hvor solen er for skarp. Liggestole skal der også være - og helst nok til hele familien.

Liggestolslæsning

Sommersæson er lig med bogsæson. Det er nu vi har tid til at fordybe os i bøgernes univers og lige meget, om det er en smart lydbogsapp, eller de fysiske af slagsen, slår vi to fluer med et smæk - sol på kroppen og afslapning for alle pengene. Forbered dig med et glas læskende lemonade (indsæt internt link til lemonade artikel), tæppe, solcreme og lidt lækker frugt på en tallerken, og nyd hvordan timerne ubemærket forsvinder - mens den gode historie kun bliver bedre og bedre for hver side. Vi giver her vores bud på fire gode bøger til liggestolen.

1.

“Gud er Italiener” Af Eva Ravnbøl.

I godt 30 år har Eva Ravnbøl boet og arbejdet i Rom, hun har stiftet familie i den italienske hovedstad, og hun er på mange måder lige så italiensk, som hun er dansk. Denne bog er hendes personlige portræt af det land, der blev hendes. En medrivende kærlighedserklæring til et land og et folk - og en opfordring til at lære at leve lidt mere på italiensk. Helt perfekt til liggestolen - må vi anbefale at du laver en lækker, italiensk pasta til aftensmad?

2. 

"Nøglen til mord" Af Anna Grue

Anna Grue har altid været en vaskeægte sommerferie-favorit. Hun formår at beskrive miljøer så præcist, at man føler, at man selv er en del af det. I denne bog følger vi atter Anne-Maj Mortensen, der finder sin eksmands blodige lig i en luksuslejlighed ved Nykøbing Sjællands Lystbådehavn. Den ældre herre har tilsyneladende begået selvmord, og ingen forstår hvorfor. Til hendes store irritation må hun påtage sig at få solgt boligen, og det bliver en kamp med en lige lovlig smart ejendomsmægler - snart får hun mistanke om, at han står bag et organiseret misbrug af tomme ejendomme. Endnu en fantastisk bog af Anna Grue, dét må vi bare sige.

3. 

“Havemenneske” Af Malene Lei Raben

En skøn bog om mennesket og haven, om gartnerens historie og tips og tricks fra forfatterens 25 år lange erfaring - både anlæggelse af staudebede, nyttehave og woodlandhave, men også dybt personlige tanker om det, som haven gør ved hende. Masser af inspirerende læsning, som med det samme giver én lyst til at køre i det lokale havecenter.

 

”Havemenneske” af Malene Lei Raben 299,95 Bog & idé

4. 

“Natruim Chlorid” Af Jussi Adler-Olsen.

Den niende (!) bog i rækken om Carl Mørck, Assad & resten af Afdeling Q. Adskillige markante personers dødsfald udlægges som ulykker eller selvmord, men da Carl Mørck dykker ned i dem, peger et ufatteligt mønster på noget langt mere voldsomt, og alt tyder på, at endnu et udvalgt menneske snart skal dø. I kamp med tiden, og de besværlige corona-restriktioner, begynder Afdeling Q med sædvanligt sammenhold og humor, en indædt kamp op for at forhindre dette menneskes grusomme død. En ægte page-turner!