Læsetid – 5 minutter

BEVAR SOMMERGLØDEN
MED TØRBØRSTNING

August 2022

 

 

Tørbørstning er genvejen til evig glød. Hvis du gør det til dit daglige ritual, vil din hud forblive babyblød og glødende. Det kræver endda ikke voldsomt mange produkter, men det kræver at du er konsekvent med dit ritual. Tørbørstning giver flottere hud og mindsker synligheden af cellulitis. Huden får lov til at suge fugt og næring til sig uden først at skulle gennem døde, grå hudceller.

 

Ha’ udstyret i orden til din tørbørstning

Det er vigtigt, at man har de rette produkter, inden man går i gang med tørbørstning. Først og fremmest skal børsten være i orden. Den skal være beregnet til formålet - det går ikke, at man blot bruger en badebørste til tørbørstning af kroppen. De er lavet med nogle andre hår, som kan være for hårde mod huden, når der ikke er vand eller sæbe involveret. Derudover skal du kunne holde rigtigt på den, så de cirkulære bevægelser bliver ens og så du undgår at ødelægge håndleddet. Investér i en børste af god kvalitet og den vil holde i mange år. Man kan også tørbørste med en handske udviklet specielt til formålet. Børst i urets retning på maven - det fremmer fordøjelsen.

 

 

Tørbørst konsekvent hver dag

Det næstvigtigste ved tørbørstning er, at man er konsekvent med det. Gør det hver eneste dag, gerne om aften. Start nedefra og op mod hjertet og ude fra hænderne og ind. Afslut i nakken. På den måde opnår du det bedste flow i blodcirkulationen. Brug bløde, cirkulære bevægelser og husk at det ikke skal gøre ondt - man kan nemt give sig selv en mindre hudafskrabning, hvis man går for hårdt til værks. Huden kan nemt blusse op og blive rød
umiddelbart efter tørbørstning, men det er blot blodet der strømmer ud til hudens yderste lag og forsvinder igen. Vær’ særligt opmærksom på at undgå området mellem hals og bryst, da huden her er meget tynd og næsten mere sart end ansigtshuden. Hvis du er særligt sensitiv anbefaler vi, at du helt undgår at tørbørste dette område.


“UNDGÅ OMRÅDET
MELLEM HALS OG BRYST,
DA HUDEN HER ER MEGET
TYND OG LIGE SÅ SART
SOM ANSIGTSHUDEN”

 

Kvit bodyscrubben, når du tørbørster

Der er ingen grund til at bruge penge (og tid) på at scrubbe huden med dyr bodyscrub, når du tørbørster din hud. Huden kan derimod på det nærmeste tage skade, hvis det går over gevind med både scrub og tørbørstning. Scrubs indeholder små korn, der virker på mekanisk vis og kan - i kombination med daglig tørbørstning - gøre mere skade end gavn.
Brug i stedet en god og fugtgivende badeolie til huden, når du er i bad og barbér benene på vanlig vis, hvis du synes der er behov for det.

 

 

Fugt huden efter tørbørstning

Tag en skyller efter endt ritual - der er nu børstet en masse døde hudceller af, og dem vil man nødigt have med i seng. Derefter: Fugt, fugt og atter fugt! Det er særdeles vigtigt at du afslutter dit lille tørbørste-ritual med at give huden en masse fugt. Begynd først med en næringsrig bodyoil og bemærk hvordan huden suger herlighederne til sig. Afslut med en god bodylotion, og vågn op til en babyblød og glødende hud. Husk SPF, da huden er ekstra udsat når man tørbørster.


“FUGT, FUGT
OG ATTER
FUGT!”