Husk Mors Dag

 

Et smykke der symboliserer moderlig kærlighed, lækkerier til den søde tand eller måske en fin ting, som der står mor på? Mors Dag er lige på trapperne, og derfor har vi her samlet et lille udvalg af gaveidéer fra vores butikker. Uanset hvad du vil forkæle din mor med, så finder du det helt sikkert i Lyngby Storcenter.

 

Amerikansk opfindelse – og en særlig blomst

Vidste du, at Mors Dag faktisk er en amerikansk opfindelse? Ophavskvinden Anna Jarvis, født i West Virginia i 1864, fandt på idéen om Mors Dag, da hendes egen mor døde i 1905. Hun arbejdede hårdt for at udbrede konceptet om at fejre mødre for deres mange gerninger for familien, og det tog hurtigt fart.

Læs også: Få tips til forårets trends

I samme ombæring blev nellikerne også udnævnt som officiel Mors Dag-blomst i USA. Det var nemlig Jarvis’ mors yndlingsblomst.

 

Mors Dag i Danmark

I Danmark blev dagen markeret første gang i 1929 med en stor blomsterudstilling i Forum, takket være den danske rigsdagsbetjent Christian Svenningsen. Han havde nemlig været soldat i den amerikanske hær, hvor han stiftede bekendtskab med konceptet og skyndte sig at tage idéen med hjem til Danmark.

Det blev hurtigt populært, og i starten lavede man endda ”Komiteen for Moders Dag”, som stod for at samle penge ind til mødre, hvis sønner var faldet i 1. verdenskrig.

 

Hjertevarme og måske en lille gave

I dag er situationen lidt mindre alvorlig, og her handler det om at sende sin mor søde tanker, kærlige ord og måske også en sød gave, så man kan betale lidt af hendes hjertevarme og mange gode gerninger tilbage.

Læs også: Her kan du købe gavekort til Mors Dag

Skal du fejre Mors Dag? Her finder du et udvalg af håndplukkede gaveidéer til alle de fantastiske mødre derude.

Gaveidéer

 

Petit A Øreringe
Fra Plaza Ure & Smykker

Lykketrold Figur Gjøl Trold
Fra Imerco

White Musk Flora Giftbox
Fra The Body Shop

Rosemunde Top
Fra Idé Nyt

Mother’s Day Giftbox
Fra Summerbird

Biotherm Therapy Giftbox
Fra Matas

Original Gin Balls Giftbox
Fra Vinspecialisten

Få mere inspiration
Shopping

Få glæde af den gave du har fået

Nyhed

Skrædderservice i GLS Pakkeshop