Vaniljekranse

Vaniljekranse kage jul

Opskrifter giver ca. 100 stk. kranse

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 knsp bagepulver
  • Korn af 1 stang vanille
  • 125 g flormelis
  • 100 g finthakkede smuttede mandler
  • 250g smør

Sådan gør du:

  1. Smut og hak mandlerne meget fint.
  2. Skær vaniljestangen op på langs og skrap kornene fri.
  3. Bland hvedemelet med mandler, vanilje, bagepulver og flormelis og rør det i den bløde smør.
  4. Jeg blander det med hænderne og samler det til en blød rund kugle.
  5. Den er fedtet og skal på køl før den kan bruges.
  6. Når dejen er godt afkølet og noget fastere, så køres den i mindre stykker igennem en gammeldags kødhakker, hvor skiven er indstillet på den lille stjerne.
  7. Når den lange pølse af dej kommer ud, så opdeles den i små stykker på ca. 10-12 cm og laves til en rund krans.
  8. Lægges på en bageplade og bages midt i ovnen på 185 grader i ca. 9 min. Tá kagerne ud og lad dem køle på en bagerist.

 

Vaniljekranse går aldrig af mode

Find ingredienserne i vores mange butikker i Lyngby Storcenter.

 

Få mere inspiration
 

Kagefigurer