Madoplevelser

Tips og tricks til grilning

Det er igen tid til at tænde op i grillen og nyde den sommerlige smag af grillet kød. Føtex' slagter Jean René Bach giver dig gode råd og vejledning til, hvordan du griller bedst her. Velbekomme!
Af Alberte Sejling, juni 2017

Hvordan griller du den perfekte bøf?
Jeg vil anbefale, at du steger en bøf med intervalstegning. Hvis bøffen f.eks. skal have to minutter på hver side, starter du med høj varme på grillen og steger så bøffen 30 sekunder på hver side. Det fortsætter du med til hver side har fået 4 X 30 sekunder.

Hvordan griller du en kylling?
Du skal først gøre grillen klar til indirekte grilning ved at skubbe kullene ud i siderne. Derefter sætter du kyllingen på spyd og tænder for rotisseriets motor. Har du ikke et rotisseri, kan du i stedet stille kyllingen på en åben øldåse. Du kan eventuelt krydre kyllingen med salt og barbecue. Du skal stege kyllingen i cirka 1- 1 ¼ time eller til kernetemperaturen er 77 grader. Lad kyllingen hvile i 5 til 10 minutter inden servering

Hvordan skal en grillpølse grilles?  
Et godt tip er, at du starter med at lave fire snit på hver side af grillpølsen, så sprækker den nemlig ikke, når den bliver grillet. En grillpølse skal have cirka 1 ½-2 minutter på hver side. Du skal vende grillpølsen hele tiden, så den får cirka 4 X 30 sekunder på hver side.

Tips og tricks til grilning?
Du skal altid sørge for at have en god hygiejne og rense grillen hver gang, du har brugt den. Et godt tip er, at du ikke må grille hele stykker kød på direkte varme, du skal i stedet grille dem på indirekte varme, hvor kullene ligger i siderne, så undgår du, at kødet bliver brændt.

Hvilket stykke grillkød vil du anbefale fra jer i år?
Jeg vil helt klart anbefale en ribeye steak fra vores mærke Princip hos Føtex. Det er en mør og super saftig bøf med fantastisk smag.

Hvad er dit favorit stykke grillkød?
Det er at grille en kalveculotte. Det er et super stykke kød til helstegning.

grilning

Få mere inspiration
Information

Ditte Julie: “Jeg tror egentlig, jeg elsker ALT allermest ved julen”

Nyhed

Besøg Nespresso i Lyngby Storcenter

Inspiration

Få noget ekstra godt til ganen: Kom ned i Vinspecialisten

Nyhed

Sæsonguide Sensommer 2020