Stilguide til ham:

Back to business

Ferien er slut, og det er tid til at kravle ud af de badeshort og den banan-mønstrede Hawaii-skjorte, du har boet i de seneste tre uger. Men overgangen fra casual til business kan være hård, når jakkesæt, slimfit og mørkegrå sæt venter for enden af pool party og grillbøffer i haven.

Heldigvis findes der en gylden middelvej mellem badeferie og chief excecutive, og i øvrigt er det stadig sommer, så der er bestemt ingen grund til at kaste farverne og det loose look ud til højre lige foreløbig.

Men hvis du også bliver træt bare ved tanken om slidte chinos med dertilhørende slidte sneakers, hvid skjorte og en sort blazer, så læs med her og få styr på din kontorstil.

Mønstre en masse

Et godt sted af starte er skjorter med mønstre – også kendt som ”den dovne kontormands quick fix til mere liv i looket”. En skjorte med pastelfarvede striber for en italiensk følelse, paisley som en britisk gentleman eller blomster til den selvsikre. Og hvis mønstrene er små nok til at ligne almindelige striber på lang afstand, ja så kan du faktisk slippe afsted med alt fra flyvemaskiner til ispinde – eller flamingoer, hvis du gerne vil beholde lidt af sommerfølelsen bag skærmen.

Indenunder

Når du nu har valgt en blazer, så drop den stive hvide skjorte, hvis du gerne vil være business casual. For faktisk findes der et hav af fantastiske alternativer, hvilket i øvrigt kun gør det nemmere at lade lidt personlig stil skinne igennem. Den langærmede tynde strik i en frisk farve, polo’en, denimskjorten, skjorten med kinakrave eller slet og ret en blød T-shirt (med eller uden print).

Blød blazer

Du behøver ikke hoppe i den stive habitjakke, bare fordi ferien nu er slut. Vælg i stedet en blazer i et blødt materiale såsom bomuld, hør eller fintvævet uld. Det gør den til et behageligt valg, uden at du behøver at være bange for at ligne én, der er på vej i fredagsbaren.

Det Modige Sæt

Du står op, får dig en espresso og pludselig føler du dig modig og hopper i et komplet ensfarvet look (Nej, sort tæller ikke, det skal være blå, bordeaux, græsgrøn, orange, hvid, hvis det skal rykke bare lidt). Og vi skal endelig ikke holde dig tilbage, for lad os bare bære ærlige – verden har næppe brug for flere mørkegrå jakkesæt. Bær looket med oprejst pande og masser af attitude.

Skjorte Mr Harris Back to business Lyngby Storcenter

Eton skjorte, 1.399,-
Mr. Harris

Jakkesaet Tojeksperten Back to business Lyngby Storcenter

Lindbergh jakkesæt, sæt pris 1.299,-
Tøjeksperten

Bukser Kaufmann Back to Business Lyngby Storcenter

Nn07 bukser, 1.100,-
Kaufmann

Skjorte Gant Back to Business Lyngby Storcenter

Skjorte, 800,-
Gant

Chinos Bukser Jack&Jones Back to Business Lyngby Storcenter

Chinos, 399,95
Jack & Jones

T-shirt Ginsborg Back to business Lyngby Storcenter

Kent & Curwen t-shirt, 549,-
Ginsborg

Blazer Tiger of Sweden Back to Business Lyngby Storcenter

Blazer, 3.500,-
Tiger of Sweden

Habit jakkesaet Sand Back to business Lyngby Storcenter

Habit, 4.799,-
Sand

Få mere inspiration
Inspiration

Vælg det sporty vinterlook til fødderne

Inspiration

Find nye og gamle klassikere til garderoben: Mød Thor fra Kaufmann