Sommerstil på toppen

Du har styr på den farvestrålende kjole med blomsterprint, de hvide sneakers og de brune ben. Men hvad med øverste etage; altså hovedet? Lige nu finder du et væld af hatte og tørklæder, for én af sæsonens allervigtigste accessories er uden tvivl hovedbeklædningen i alverdens afskygninger.

Nu er der selvfølgelig ingen, der påstår, at sommerhatte er en ny opfindelse i modeverden. Men det er længe siden, vi har turdet dyrke dem som et statement accessories og som en fast del af garderoben. Det er der åbnet op for nu, og hurra for det, for når du sætter en hat eller et tørklæde på toppen, ja så går dit outfit øjeblikkeligt fra hverdag til ufatteligt cool.

 

Den skyggefulde

Stråhatten er klart uundværlig på denne tid af året. Din perfekte følgesvend når du skal læse en bog i haven og har brug for skygge, og når du skal på stranden og gerne vil skærme lidt for middagssolen. Praktisk og chik på samme tid. Og du må gerne tænke oversize, for den brede skygge har fået et seriøst comeback, især takket være den franske designer Jacquemus, som forrige sommer gjorde den voluminøse sommerstråhat til det ultimative it-item.

 

Tilbage til 90’erne

90’erne skyller ind over modeverdenen for tiden og har dermed sat logoer, hiphop, sporty, chunky sneakers, løse jeans, små rygsække og neonfarver tilbage på skemaet. Men den ultimative 90’er-reference denne sommer kommer fra bøllehatten. Enkel eller farverig, med smal eller bred skygge. Praktisk, cool, casual og den perfekte hat til sæsonens mange festivaller. Brug den til at dresse din fine kjole lidt ned eller til at give den fuld gas på street-feel sammen med en oversize T-shirt, baggy jeans, sneakers og en bæltetaske.

 

Elegant som Grace Kelly

Den sydfranske sol får Middelhavet til at glitre, imens du suser afsted langs Monaco’s kyst i en åben sportsvogn – med et smukt og chikt tørklæde om håret ligesom Grace Kelly. Tørklædet er nemlig tilbage, og gerne med et strejf af noget vintage. Tænk i klassiske mønstre og farver a la Hermes ikoniske tørklæder, men style det på alverdens tænkelige måder. Bind det om dit håndled, om din taskerem eller om din knold. Vikl det om håret med en knude fortil, bagtil eller i siden. Lad enderne være lange og hænge skødeløst eller bind dem op som en smuk silkeknold. Lad håret være synligt eller gem det helt væk.

Men uanset om du er til oversize stråhatte, cool bøllehatte eller smukke silketørklæder, så glem ikke at understrege dit look med sæsonens solbriller med katteøjne.

blanche boellehat aera lyngby storcenter

Blanche bøllehat, 399,-
Æra

solhat hat evita peroni lyngby storcenter

Solhat, 250,-
Evita Peroni

solbriller pieces lyngby storcenter

Solbriller, 119,95
Pieces

toerklaede la gazelle lyngby storcenter

Tørklæde, 249,-
La Gazelle

Få mere inspiration
Inspiration

Vælg det sporty vinterlook til fødderne