Sommersnude eller frie tæer?

24. Juni 2020

Sommermoden til fødderne er alsidig og du kan sagtens finde noget, der passer lige præcis din fod, din garderobe og anledning. De spinkle, elegante sandaler med hæl, de klassiske flade med ankelrem, de sunde og ergonomiske Birckenstock eller de super retro loafers, der i dén grad er vendt tilbage på skoscenen.

Sunde fødder er cool

Det kan godt være, man som teenager betragtede fodformede sandaler som noget, der hørte folkeskolelærere og pædagoger til, gerne flankeret af en rygsæk og en pibe tobak. Den tid er for længst overstået. I hvert fald, når det kommer til mærket Birckenstock. I dag ser du kendisser som Jessica Alba, Christina Applegate, Zoe Kravitz og Heidi Klum bære de gode, ergonomiske sko med masser af plads til tæer og en sål, der former sig efter din fod. Sat sammen med et par denim shorts eller en fin, lang nederdel, er det hermed blåstemplet med en oldschool ”pædagogsandal”.

En lille hæl til særlige anledninger

Hvis du er en af de heldige, der skal til bryllup eller sommerfest, vil du måske gerne have højhælede sko på til en kjole for et elegant og festligt look. Og er vejret til den lune side, er det rart med en åben sko. Men vi kender nok alle følelsen af at have haft høje hæle på i mange timer, og pludselig rammes af ømme lægge og fødder og lysten til bare at tage dem af og fortsætte i bare tæer er nærliggende. Så er det skønt med en sandal, der kun har en lille hæl, men til gengæld en sød farve, som guld eller sølv, og dermed tjekker af ved alle ønskede kriterier: elegant, åben og praktisk.

Du kan ikke komme udenom loaferen

Loaferens oprindelse kan dateres tilbage til 30’erne, hvor en nordmand, just hjemvendt fra USA og inspireret af mokkasinen, skabte den første af slagsen. I 50erne lancerede Gucci deres variant af den komfortable sko og det blev i Amerika populært for unge at bære skoen med en penny (mønt) i den lille læderstrimmel over foden. Navnet ”Penny Loafer” udsprang heraf (en loafer er en dagdriver eller en der driver rundt). I 2020 har alle respektable modehuse en loafer i deres sortiment, fra Prada til Chanel. Prøv den med opsmøgede bukser eller en kort nederdel og få det lækre college look på et øjeblik.

Pas på skoene!

Skos levetid afhænger ikke kun af brugen og sliddet, men også af pleje. Både den forberedende og den løbende omsorg om skoene, kan forlænge deres holdbarhed med flere år.
Start altid med at give dine sko et beskyttende lag imprægnering. Uanset om det er læder, tekstil eller ruskind. Et lag spray eller to før brug og den værste smuds afvises fra dag 1. Gentag hver 3.-6. måned og nyd dine sko, støvler eller sandaler længe endnu.

Sommersko sandaler Havanna Shoe Lyngby Storcenter kvinder

Camel sandal, 549,95
Havanna Shoes

Sommersko Lyngby Sko og noegleservice Lyngby Storcenter kvinder

Nanex imprægnering, 175,-
Lyngby Sko & Nøgleservice

Birkenstock brun, 1.149,-
Camel loafers, 599,-
Paw Sko

Sommersko Paw Sko sandal Lyngby Storcenter kvinder

Stilet, 349,-
Paw Sko

Sommersko Havanna Shoe-Tamaris Lyngby Storcenter kvinder

Tamaris sandal, 399,95
Havanna Shoes

Få mere inspiration
Nyhed

Skrædder service i GLS Pakkeshop