Søde gaveidéer til Mors Dag

En elefant der symboliserer moderlig kærlighed, et hjerte af guld eller måske endda en fin ting, som der står mor på? Mors Dag er lige på trapperne, og derfor har vi samlet de sødeste gaver, der kan få de fleste mødre til at trille en lille tåre.

Amerikansk opfindelse – og en særlig blomst
Vidste du, at Mors Dag faktisk er en amerikansk opfindelse? Ophavskvinden Anna Jarvis, født i West Virginia i 1864, fandt på idéen om Mors Dag, da hendes egen mor døde i 1905. Hun arbejdede hårdt for at udbrede konceptet om at fejre mødre for deres mange gerninger for familien, og det tog hurtigt fart.

Læs også: Smykker med girlpower

I samme ombæring blev nellikerne også udnævnt som officiel Mors Dag-blomst i USA. Det var nemlig Jarvis’ mors yndlingsblomst.

Mors Dag i Danmark
I Danmark blev dagen markeret første gang i 1929 med en stor blomsterudstilling i Forum, takket være den danske rigsdagsbetjent Christian Svenningsen. Han havde nemlig været soldat i den amerikanske hær, hvor han stiftede bekendtskab med konceptet og skyndte sig at tage idéen med hjem til Danmark.

Det blev hurtigt populært, og i starten lavede man endda ”Komiteen for Moders Dag”, som stod for at samle penge ind til mødre, hvis sønner var faldet i 1. verdenskrig.

Hjertevarme og måske en lille gave
I dag er situationen lidt mindre alvorlig, og her handler det om at sende sin mor søde tanker, kærlige ord og måske også en sød gave, så man kan betale lidt af hendes hjertevarme og mange gode gerninger tilbage.

Læs også: Gaveguide til konfirmanden

Skal du fejre Mors Dag? Her finder du et udvalg af håndplukkede gaveidéer til alle de fantastiske mødre derude.

Elefant-halskæde fra Plaza, 1.250 kr. Hjerte-halskæde fra Boutique D’or, 5.975 kr. Mor-halskæde fra Gottes Sølv & Guld, 1.247 kr.

Få bundet din egen buket
1 bundt blomster m. grønt
80,-
Føtex

Liebe MOR krus, 35 cl.
149,95,-
Imerco Home

Almond Avenue Gaveæske
134,-
Indhold: 140 g.
Summerbird

Royal Copenhagen
Hvid Riflet vase. H12 cm.
399,95,-
Kun hos Imerco og
Imerco Home

Blomsterstand i Føtex
Åben Fredag 11-17
Lørdag 11-16
Mors dag 8-17

Gaveæske med hjerter
58,-
Summerbird

Novoform spurv i eg
Mama, Papa eller Baby spurv fra 249,95 til 349,95,-
Imerco Home

Få mere inspiration

Shopping

9 efterårsfavoritter til hende