Lækker
cheesecake
Til 6-8 pers.
BUND
50 g smeltet smør
50 g rørsukker
75 g fintknuste digestive kiks, evt. fuldkorns
FYLD
250 g jordbær
Reven skal og saft fra en ubehandlet appelsin
200 g flødeost naturel, evt. Light
2 æggeblommer (pasteuriserede) + 50 g fint rørsukker
1,5 dl cremefraiche 18 %
8 blade husblas
½ dl jordbærsaft
2 æggehvider (pasteuriserede) + 50 g fint rørsukker
PYNT
250 g friske jordbær
Friske mynteblade
SÅDAN GØR DU
Rør de tre ingredienser til kagebunden sammen.
Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir og pres ”dejen” i et jævnt lag ud i bunden af formen. Brug bagsiden af en ske. Stil bunden koldt og lav fyldet.
Nip og blend jordbærrene med appelsinskal og saft.
Rør flødeost, æggeblommer, sukker og cremefraiche sammen og tilsæt jordbærpuré.
Læg husblassen i blød i koldt vand 3-4 minutter, knug den af og kom den i en lille gryde med jordbærsaft og smelt den ved meget svag varme under omrøring.
Afsval husblassen! Det er vigtigt, den ikke er varm, når den piskes i jordbærcremen.
Rør husblassen i jordbærcremen.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret, der tilsættes lidt efter lidt og vend derefter æggehviderne i jordbærcremen, der hældes over den faste bund i formen.
Sæt kagen koldt til serveringen, hvor den løsnes forsigtigt fra sider og bund og pyntes med jordbærrene, skåret i halve, samt mynteblade.