GUIDE – SÅDAN VÆLGER DU DEN BEDSTE FLYVERDRAGT

Bare fordi det er vinter, og naturen nu er blevet kold og våd, kan man stadig få verdens bedste leg uden for. Det eneste, det kræver, er en god flyverdragt, der kan holde til lidt af hvert. Så er familiens mindste sikret uendelige timers fri leg på legepladsen i al slags vejr – helt uden at fryse eller få en regnvåd buksebag.

Men hvad skal man kigge efter, når man skal købe ny flyverdragt? Det gør vi dig klogere på her med en lille tjekliste, der ruster dig til at vælge den bedste flyverdragt til det danske vintervejr.

Sikkerhed
Sikkerhed frem for alt. Også når det gælder flyverdragter. For den gode leg skal ikke forstyrres af en hætte eller en strop, der hænger fast i rutsjebanen.

Størrelsen
Det giver sig selv, at størrelsen skal være den rigtige. Men det er vigtigt at vælge én, der er rummelig nok til bevægelse og leg – uden at blive alt for stor. En god tommelfingerregel er, at der skal være cirka en ”håndfuld flyverdragt” i overskud i siden og ved skridtet, når barnet har flyverdragten på.

Vandsøjletryk
Hvis flyverdragten skal kunne stå imod regn og rusk, stiller det store krav til materialets kvalitet, og hvor højt et vandsøjletryk det kan klare. Gå efter varmt foer, en god åndbarhed og et højt vandsøjletryk. Sidstnævnte fortæller, hvor meget pres flyverdragten kan tåle, før det ender i våde knæ og en tilsvarende buksebag – jo højere, jo bedre.

Elastikker
Elastikker i ærmerne og ved fødderne er fuldstændig nødvendige. For det første sikrer de, at der ikke kommer vind og vand ind i flyverdragten. Og for det andet, så holder de styr på både vanter og sokkerne nede i støvlerne.

Læs også: Tid til bløde striktrøjer

Blå flyverdragt
Fra Name it, 749 kr.

Flyverdragt med isbjørneprint
Fra Molo, 1.599,95 kr.

Blå flyverdragt med print
Fra Molo, 1.599 kr.

Flyverdragt med print
Fra Name it, 599 kr.

Få mere inspiration