Månedens trendfarve til ham: Blå

Blå. Én af de tre primærfarver og hele himlen over os. En farve, der kan være både rolig, corporate, excentrisk og kreativ alt efter nuance. Og én af denne efterårssæsons dominerende trendfarver.

Især den livlige ultramarineblå er noget for sig. Engang kun forbeholdt de allerrigeste malere og modeskabere, da man udledte farven af den dengang ekstremt dyre halvædelsten lapis lazuli, og i 1947 udødeliggjort af den franske kunstner Yves Klein. Så meget faktisk, at farvetonen i dag ofte slet og ret kaldes ”Yves Klein-blå”. Og virkelig en blå, der kan få dit look til at poppe.

En god farve til årstiden

Men hvad er det, den blå farve kan gøre ved dit outfit? Jo, hver lille farvetone inden for det blå spektrum har hver sit budskab og signalement. Fra den trofaste og stærkt undervurderede marineblå, der kan (og helt klart også bør) bo i enhver herregarderobe med respekt for sig selv, til en midnatsblå så dyb, at den næsten kan synes sort og over i de lysere ender af den blå skala, der føles friske, afbalancerede, diskrete og klassiske. Især som en skjorte under habitjakken.

Uanset hvilken farvetone, der passer dig og din stil bedst, så er blå en god farve at bruge i de mørkere måneder af året, hvor den takket være sin kølighed hverken vil føles sommerlig eller få dig til at se bleg ud.

Skjorte Arket maend blaa Maanedens farve Lyngby Storcenter

Skjorte, 790,-
Arket

Blazer Sand maend blaa Maanedens farve Lyngby Storcenter

Blazer, 3.499,-
SAND

Jakke Tiger of Sweden maend blaa Maanedens farve Lyngby Storcenter

Jakke, 3.200,-
Tiger of Sweden

Jakke Ginsborg maend blaa Maanedens farve Lyngby Storcenter

Jakke, 4.499,-
Ginsborg

Skjorte toejeksperten maend blaa Maanedens farve Lyngby Storcenter

Skjorte, 399,- (to for 700,-)
Tøjeksperten

Troeje Mr Harris maend blaa Maanedens farve Lyngby Storcenter

Paul Smith Pullover, 1.200,-
Mr. Harris

Få mere inspiration
Inspiration

Vælg det sporty vinterlook til fødderne

Inspiration

Find nye og gamle klassikere til garderoben: Mød Thor fra Kaufmann