Månedens farve: Gul

Forår 2017. Ud kommer de nye kollektioner, og pludselig svømmer alt i et hav af gult og atter gult, så langt øjet rækker. Her der og alle vegne ser man den nye farvepalet af gule nuancer, som får navnet ”Gen-Z Yellow” – og bliver officielt afløseren til den hidtil altdominerende farve ”Milennial Pink”. Forvirret? Okay, lad os lige gå et par skridt tilbage så.

Fra lyserød…

Hvornår interessen for det lyserøde helt præcist startede, er svært at definere, men nuancer heraf blev udnævnt til årets Pantonefarve i både 2016 og 2017, og pludselig var alt badet i den sarteste sarte lyserøde farve lige fra dit Instagram-feed til dit Snapchat-filter, dine skønhedsprodukter, din neglelak og til sidst også dit klædeskab. Det var feminint, det var æstetisk og det var nemt at indarbejde i sit look, fordi de uendelige variationer gjorde, at der var en nuance for enhver.

… til gul

Men intet varer som bekendt evigt, og en dag poppede der et par gule sko op i gadebilledet, så en gul taske, en gul bluse, en gul faux fur-jakke, solbriller med gule glas, og pludselig var det ikke længere muligt at ignorere det, og det blev ’en ting’ og fik navnet ”Gen-Z Yellow”. Ligesom ”Milennial Pink” var også den nye gule farve sart og støvet og kunne udtrykke et, lad os kalde det, afdæmpet statement – men dog et statement. En kønsneutral, positiv og opløftende farve, der så smuk ud uanset hudtone og uanset stilart.

Jakke arket kvinder lyngby storcenter

Jakke, 890,-
Arket

Stoevle Paw sko kvinder lyngby storcenter

Gabor Støvle, 1299,-
Paw Sko

Variér efter sæson

Bevares, 2017 er længe siden, men vi lever fortsat i en tid domineret af ”Gen-Z Yelow”, hvis nuance dog har forandret sig løbende i takt med de skiftende sæsoner. Fra den oprindelige sarte og støvede i foråret, til en sommer med kanariegul, neongul og syregrøn for til slut at ende i en ret bred palet af karrygul, okkergul, brændt orange, gyldenbrunt og guld.

En (farverig) ven i nød

Ligesom med ”Milennial Pink”, der omfavnede alt mellem sart rosa til skrig-magenta, er pointen ikke, hvilken specifik nuance af ”Gen-Z Yellow”, du har på (for der er mange), eller om du kører tone-i-tone eller bare nøjes med et gult hårspænde. At en farve kan dominere på denne måde, siger mere noget om vores tidsånd og vores mentalitet, og der bliver talt meget om, at farverne lægger sig som et værn mellem os og den moderne verden, vi lever i, som til tider ofte kan virke en anelse grågrumset og håbløs. Og nej, at tage en gul sweater på denne vinter redder ikke det store regnskab, men det får alting til at virke lidt mindre gråt og kedeligt her i vintermørket – i det mindste for en (farverig) stund.

Troeje Monki kvinder lyngby storcenter

Sweater, 250,-
Monki

Bukser zizzi kvinder lyngby storcenter

Bukser, 399,-
Zizzi

Skjorte arket kvinder lyngby storcenter

Skjorte, 750,-
Arket

Kimono vero moda kvinder lyngby storcenter

Kimono, 399.95
Vero Moda

Briller thiele kvinder lyngby storcenter

Escasa Brille, 3.395,-
Thiele

Få mere inspiration
Inspiration

Vælg det sporty vinterlook til fødderne