Kagefigurer

Opskriften giver én stor portion med ca. 200 stk.

Ingredienser:

  • 300 g brun farin
  • 500 g mørk sirup
  • 300 g margarine
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • 4 tsk natron
  • 2 æg
  • 1100 g mel

Sådan gør du:

  1. Start med at smelte margarine, sirup og brun farin i en gryde.
  2. Tá gryden af varmen.
  3. Tilsæt derefter kanel nelliker og natron.
  4. Derefter røres 2 æg i massen.
  5. Tilsæt nu melet og saml dejen til en kugle i et stort fad eller skål og sæt det til afkøling nogle timer eller natten over.
  6. Tá dejen ud og lad den lige stå lidt, skær et stykke af og rul det tyndt ud, stik figurer ud med forme af hjerter, kagemænd og koner, grise, stjerne osv. Størrelsen på formen har ikke nogen betydning, det er hvor tyk du ruller dejen ud der skal være rimelig ens, når de bages.
  7. Læg figurerne på en bageplade med bagepapir og bag figurerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 7-9 min afhængig af tykkelsen.
  8. Tá kagerne ud og læg dem til afkøling på en rist. Der er til mange plader, så børnene kan sagtens være med her.

 

Kreative julekager går aldrig af mode

Find ingredienserne i vores mange butikker i Lyngby Storcenter

Få mere inspiration
 

Vaniljekranse