Inspiration

Bedstemors brunkager

Ingredienser:

  • 500 g smør
  • 250 g sukker
  • 500 g lys sirup
  • 125 g smuttede og groft hakkede mandler
  • 14 g nelliker
  • 40 g kanel
  • 50 g kardemomme
  • Finhakket skal fra 1 appelsin
  • 15 g potaske opløst i lidt varmt vand
  • 1 kg mel

Sådan gør du:

  1. Smør, sukker og sirup opvarmes langsomt til kogepunktet.
  2. Gryden flyttes over på køkkenbordet og krydderier, mandler, appelsinskal og potaske røres i.
  3. Når alt dette er blevet lunt røres mel i.
  4. Bedstemor plejede at sige at røre mel i var rigtig ”mandfolkearbejde”.
  5. Når dejen er sval formes dejen til pølser af passende tykkelse.
  6. Disse pakkes enkeltvis i stanniol og fryses til næste dag – gerne længere.
  7. Pølserne tages direkte fra fryseren og skæres i papirtynde skiver.
  8. De bages øverst i ovnen ved 170 grader i ca. 5-6 minutter.
  9. Først når kagerne er helt kolde lægges de i dåse, der lukkes tæt – evt. med en serviet under låget

 

Mums! Brunkager går aldrig af mode

Find ingredienserne i vores mange butikker i Lyngby Storcenter

Få mere inspiration
 

Vaniljekranse

 

Kagefigurer