Rosendahl Grand Cru asietter lyngby storcenter imerco home

Ingredienser:

  • 1 l mælk
  • ½ dl vand
  • 2 ¼ dl grødris
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 100 g mandler
  • 2 ½ dl piskefløde
  • Gå gerne i gang dagen før med at koge risene, da risene skal være godt afkølet for at du kan tilsætte mandler og flødeskum.

Sådan gør du:

  1. Start med at flække vaniljestangen og tá kornene ud med en urtekniv og bland med ca 1 tsk sukker.
  2. Kog så vandet op hæld grødrisene i og lad dem suge af vandet under omrøring mens det koger, tilsæt mælken lidt efter lidt og lad den koge op sammen med risene.
  3. Tilsæt vaniljesukker og resten af vaniljestangen og lad det koge med.
  4. Rør i gryden mens det simrer indtil risene tykner og grøden er færdig. Det er forskelligt hvor lang tid det tager afhængigt af hvilken type ris der bruges.
  5. Pak gryden ind i et stort håndklæde eller tæppe efter mælken er kogt op og har kogt ca. 5 min.
  6. Derefter sættes den indpakkede gryde til side i ca. 3-4 timer til grøden er færdig.
  7. Mens grøden er varm vendes sukkeret i. Gem lidt sukker og drys over grøden, så den ikke danner skin.
  8. Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par min inden skindet ”smuttes” af.
  9. Hak mandlerne groft, gem én hel mandel til sidst.
  10. Pisk flødeskummet og når grøden er kold vendes fløde og mandler i grøden.
  11. Nu puttes den hele mandel ned i grødes og der røres en sidste gang.
  12. Risalamanden er færdig og serveres kold med lun kirsebærsovs.

 

Ris a la mande går aldrig af mode

Find ingredienserne i vores mange butikker i Lyngby Storcenter.

 

Få mere inspiration
 

Vaniljekranse

 

Kagefigurer