Inspiration

Herlig hvid gløgg

Ingredienser:

  • 2 friske kumquats (miniappelsiner)
  • 1 frisk økologisk citron (ikke overfladebehandlet)
  • ½ tsk frisk ingefær (revet)
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl hvid portvin
  • 2 flasker hvidvin
  • 2 dl snaps

Sådan gør du:

Kom ingredienserne i en mindre gryde på følgende måde:

  1. Kumquat skæres i skiver.
  2. Skal, revet af hele citronen.
  3. Saft presset af hele citronen.
  4. Ingefærstykket revet på råkostjern (svarende til ½ tsk).
  5. Kanelstangen og vaniljestang, der halveres på langs (skrab også kornene ud og kom dem i gryden).
  6. Sukker og vand.
  7. Bring lagen i kog og lad den simre under låg i ca. en halv time.
  8. Du har nu en hvid gløggessens, der vil få hele huset at dufte lifligt og krydret af jul.
  9. Si essensen gennem en sigte (eller et klæde), hvis du vil have den helt klar).
  10. Tilsæt portvin, hvidvin og snaps (mængden på det sidstnævnte kan du jo selv justere) og varm op under omrøring. Husk, gløgg må aldrig koge!

Den hvide gløgg serveres i glas, så I kan nyde den gyldne farve. Pynt gerne med et par kumquats i skiver, en halv vaniljestang og evt. et par citronskiver.

Skål!

Gløgg går aldrig af mode

Find ingredienserne i vores mange butikker i Lyngby Storcenter

 

Få mere inspiration
 

Vaniljekranse

 

Kagefigurer