Fra street style til efterår

Engang havde moden én strøm; fra catwalk til butik til forbruger. I dag er det gamle flow under kraftig forandring. Nye tendenser opstår, dør og genopstår på gadeplan hurtigere, end modehusene kan nå at være med. Stockholm har aflyst deres årlige modeuge for at kunne gentænke hele konceptet til en bæredygtig udgave og rundt omkring i krogene af modeverden tales der forsigtigt om, hvorvidt begrebet ”trend” overhovedet er berettiget i en tid, hvor de mange mikro-trends i virkeligheden er et udtryk for at sætte kreativiteten og opfindsomheden først i jagten på den unikke og personlige stil, der går udover modemagasinernes trendguides.

Den unikke stil bliver tydelig, når man dykker ned i street style-reportagerne fra sidste uges Copenhagen Fashion Week, hvor det er tydeligt, at alt er tilladt, ingen farver er for vilde, ingen sammensætninger er for skæve og ingen taske hverken for stor eller for lille.

Når det så er sagt, er der dog overliggende tendenser, som præger både sommerens street style såvel som catwalken og den kommende efterårssæson.

Tænk bæredygtigt

Vi er som forbrugere blevet mere bevidste om at vælge bæredygtigt, og det påvirker også den måde, vi styler os selv på. Genbrug er blevet big business, fake fur og vegansk læder er in, og der er ikke et modehus, der ikke har styr på sit klimaaftryk. Så skynd dig i den lokale genbrug, og led efter en blomstret sommerkjole a la din bedstemor, en sort læderjakke eller læderbukser (som bliver HOT dette efterår), en T-shirt med funky print og farver eller et silketørklæde til dit hår, din taske eller din overarm. Og glæd dig over, at ingen har det samme på som du.

Kjole street style modeuge Other Stories Lyngby Storcenter

Se min kjole

Spørg hvem som helst om, hvad man har på denne sæson (og formentlig også i den kommende), så er svaret: voluminøs bomuldskjole og chunky sneakers. Især takket være den populære danske designer Cecilie Bahnsen og hendes pufærmede, a-formede og sommerlige kjoler med volumen og romantik. Skab dit eget look med din yndlingskjole eller plisseret nederdel og T-shirt og tilsæt dine gode gamle chunky løbesko, og så er looket i hus og helt dit eget.

Kjole, 1.150,-
& Other Stories

Farvepalet

Farver er stadig det nye sort, og det er en trend, som ikke forsvinder, bare fordi vi nærmer os et mørkt efterår og vinter. Tiden er nemlig til at være legesyg, til at være optimist og til at tro på sig selv, uanset om man er til tone-i-tone, tyggegummifarvede jakkesæt, bløde chokoladebrune nuancer eller et miks af det hele (som er en hel trend i sig selv). Er du trofast på det monokrome, så start blødt ud med en pink taske eller et par gule sko, og udvid din farvepalet derfra.

Taske, 650,-
Arket

Kamera taske street style modeuge Arket Lyngby Storcenter
Nederdel street style modeuge HM Lyngby Storcenter

Vælg tern

Tern. Brune, grå, røde, grønne, you name it. Ternede suits samt frakker og blazere er endnu engang en favorit til både sensommer og efterår. I farver eller som var du hoppet direkte ud af en britisk krimiserie. Style med dine lyse jeans, læderbukser eller over din kjole. Eller gå fuldt ud ind på looket og træk i et matchende suit, som samtidig er det perfekte kontor-look.

Nederdel, 249,-
H&M

80er-attitude

Skulderpuder, læder, dyreprint og en enorm clutch til under armen. 80er-tendensen er ikke til at overse, og det er på tide at finde din indre girl boss frem, for nu handler det om power, attitude og selvsikkerhed. Og det er uanset om du er til et statement suits, vilde prints i et vildt miks eller skulderpuder skarpe nok til at give dine mandlige kollegaer en klump i halsen.

Kjole, 299,95
Only

Kjole street style modeuge Only Lyngby Storcenter
Nederdel street style modeuge Saint Tropez Lyngby Storcenter

Blødt metal

I tråd med 80ernes genkomst i garderoben, er de metalliske overflader tilbage. På nederdele, bluser, overtøj og dine sko eller accessories. Og nej, det behøver ikke være guld, sølv eller sort, for farver er som sagt in, og de bliver kun endnu flottere med et lag at metallisk shine. Perfekt til afterhours, cocktails eller den kommende julefrokost.

Nederdel, 499,95
Saint Tropez

Få mere inspiration
Inspiration

Vælg det sporty vinterlook til fødderne