Bliv klar til konfirmationsfesten

Bliv klar til konfirmationsfesten

Gæsterne er lige på trapperne, maden skal anrettes og vinen skal trækkes op. Mangler du lige de sidste detaljer, inden festen for alvor kan starte? Her får du tips og idéer til den delikate velkomstdrink, den stemningsfulde borddækning og hvordan man sørger for gode snacks, når den lille eller den søde sult nærmer sig i de sene aftentimer.

Den gode velkomstdrink
Byd gæsterne velkommen med en let og frisk velkomstdrink. Det giver en afslappet og hyggelig stemning, når de har lidt at beskæftige hænderne og smagsløgene med, imens den nyudklækkede konfirmand pakker gaverne op. Sørg for at den ikke er alt for tung rent alkohol- og smagsmæssigt. Vælg f.eks. en alkoholfri mousserende vin serveret med lidt frisk frugt – så kan alle være med.

Vælg den rette vin
Til middagen skal der naturligvis vin til. Skal der serveres fisk eller lignende lette anretninger til forret, er det en god idé at starte med en frisk og rund hvidvin. Vælg f.eks. en Chardonnay med frugtige noter, der harmonerer godt med lette smage. Til hovedretten kan man gå efter en rødvin med lidt mere fylde og styrke. Vælg f.eks. en Skiraz, der med sine aromatiske nuancer og en god syre, er en god følgesvend til både den lyse og mørke steg.

Læs også: 9 uundværlige til konfirmanden

Skab en hyggelig atmosfære
Men mindst lige så vigtig som vinen er den festlige pynt og borddækning. Her kan du sætte dit helt eget personlige præg på både blomster, service og bordkort. Der er dog nogle få huskeregler, der er værd at holde for øje. Små blomsterdekorationer så gæsterne nemt kan tale sammen, og dæmpet belysning der skaber en hyggelig atmosfære.

Glem ikke den lille snack
Når festen bevæger sig ud på de sene aftentimer, og den lille sult melder sig, er det en god idé at have forberedt nogle små snacks. Er der indlagt kaffe i skemaet, er det oplagt med lidt til den søde tand – f.eks. en god økologisk fairtrade-chokolade. Er det til en decideret natmad, er det salte alternativ altid et hit. Lav nogle små platter med lidt pølse, ost, oliven og brød.

Dessertchokolade
Du kan bestille 1 og 2 kg. Fair trade chokolde fra Sv. Michelsen – bestilles gerne en uge i forvejen.

1 kg. chokolade, 650 kroner hos Sv. Michelsen

Ostebordet
Hos Lynhjems er de behjælplig med at sammensætte din osteanretning, tapas, dessert eller natmad til konfirmationen.

Borddækningen
Hos Føtex kan du få alt til borddækningen.

Lys 15,-
Servietter 2/25 pr. Stk 17,95
Dekorationsbånd 15,-
Vaser 10,-
Dekorationssten 20,-

Lemonade med mojitosmag
The spice tree’s Mojito sparkling lemonade er uden alkohol og derfor et godt bud på velkomstdrinken. Lemonade fra Vinspecialisten. 

Soldiers block Chardonnay
Denne fine Chardonnay er faktisk et lille røverkøb. Vinen er produceret på druer fra berømte Victoria på Australiens sydligste østkyst.

Nu 60 kr. hos Vinspecialisten

Soldiers Block Shiraz
Denne rødvin er et godt valg til konfirmationsfesten. Vinen er meget aromatisk med lyse frugtige nuancer af kirsebær, brombær og et hint af vanilje.

Nu 60 kr. hos Vinspecialisten

Få mere inspiration
Information

Ditte Julie: “Jeg tror egentlig, jeg elsker ALT allermest ved julen”

Nyhed

Besøg Nespresso i Lyngby Storcenter

Inspiration

Få noget ekstra godt til ganen: Kom ned i Vinspecialisten

Nyhed

Sæsonguide Sensommer 2020