Aktivitet

Robotterne kommer!

Mød rigtige robotter til Forskningens Døgn festival lørdag den 27. april på pladsen bag informationen fra kl. 10.00-15.00. Få lov til at røre, styre og prøve at interagere med robotterne - måske du kan nå en selfie med dem.

Robotterne kommer til Lyngby Storcenter til Forskningensdøgn

Mød rigtig robotter til Forskningens Døgn festival lørdag den 27. april på pladsen bag informationen fra kl. 10.00-15.00. Her kan du få lov til at røre, styre og interagere med robotterne.

Kom og hils på de to robotter fra Yodaway, som er de første sociale robotter i Skandinavien og bruges til at hjælper med kognitiv træning af demente kombineret med socialt samvær. Mød også ekspert Kian Ulriksen, som vil fortælle meget mere om, hvordan han arbejder med robotter i den velfærdsteknologiske sektor, hvor robotter og mennesker arbejder sammen.

Kian var blandt de første til at introducere sociale robotter, som blandt andet kan hjælpe med at tage dine bukser af og på igen ved toiletbesøg. Kian har haft fokus på implementering, interaktion og brug af robotter i hverdagen. Det er her de rigtige erfaringer bliver gjort, da mennesker sjældent reagerer på robotter, som vi forventer og derfor er det vigtigt hele tiden at teste og tilpasse.

Hvis du vil høre mere om robotterne:
Kian kan fortælle om deres antagelser omkring robotter og hvordan de tog fejl i de antagelser, samt hvad de har lært siden da. Derudover kan han fortælle om oplevelser, med hvordan nogle har været direkte bange for deres robotter, samt hvad der skal til for at bruge robotter aktivt.

Robotter bliver brugt til mange forskellige formål i bland andet Kommuner, Hoteller, Skoler, Gymnasier, Boligforeninger, hos advokater, revisorer, software virksomheder, til messer og meget mere.

Læs mere om robotterne HER

Vi glæder os til at se dig i Lyngby Storcenter.