Aktivitet

Mød Bjørn Wiinblads malerpiger

Mød Bjørn Wiinblads malerpiger den 25. september og 9. oktober og se, hvordan de yndefuldt kreerer og maler keramik til butikken i Det Blå Hus.

Mød Bjørn Wiinblads malerpiger i Lyngby Storcenter og se, hvordan de yndefuldt kreerer og maler keramik til butikken i Det Blå Hus.

Hvor og hvornår?

Du kan møde malerpigerne lørdag den 25. september og lørdag den 9. oktober ved Globetorvet, begge dage kl. 11-14.

Hvem var Bjørn Wiinblad?

Bjørn Wiinblad boede og arbejdede i Schweiz, men når han var i Danmark, boede han i Det Blå Hus i Lyngby. I sit testamente skrev han, at huset efter hans død skulle stå åbent for besøgende. Det skulle være et levende museum med malerpiger, der malede, og René Schultz, der kendte og arbejdede for Bjørn Wiinblad, skulle vise værkstedet og boligen frem for gæsterne. Da huset fik museumsstatus i 2010, fandt man frem til fire af de gamle malerpiger, der alle var oplært af Bjørn Wiinblad i begyndelsen af 70’erne. De ville heldigvis meget gerne genoptage arbejdet, og sjovt nok var det som at køre på cykel. Man glemmer det aldrig. Pigerne satte sig ned efter 35 års pause og malede, som havde de lige rejst. I dag er det gamle pottemageri lavet om til forretning, der drives af Eva Schultz. Her bliver Bjørn Wiinblads håndmalede figurer solgt. De kæmpestore ovne er blevet fjernet, så der blev plads til en hyggelig café.

 

Find parkering til Lyngby Storcenter her.